Ribnica

V Miklovi hiši je potekala javna tribuna na temo Gospodarska slika Slovenije

javna_tribuna_gospodarska_slika_slovenije

Mag. Zofija Mazej Kukovič in Jože Tanko na javni tribuni

V petek, 11.6.2010 je v Miklovi hiši potekala javna tribuna na temo Gospodarska slika Slovenije. Pogovor o gospodarstvu je pripravil OO SDS Ribnica. Analizirali so gospodarsko in finančno sliko v državi.

Predsednik OO SDS Ribnica Jože Tanko: »Ocenjujem, da so bili ukrepi, ki so bili v tem mandatu sprejeti, neprimerni, vsaj v začetni fazi. Ob koncu leta 2008 bi bilo potrebno sprejeti predvsem ukrepe za razvoj, za obnovo proizvodnje, za vlaganja. Ja, napovedi so izredno slabe. Država je v enemu letu zdrsnila za dvajset mest na lestvici konkurenčnosti. Pred nami so Madžarska, Poljska, Češka, Slovaška in celo Rusija; skratka države, ki so bile še leto pred tem bistveno za nami. To pomeni, da se tudi status države v mednarodnem in predvsem bančnem okolju slabša. To pomeni za vse slabši finančni položaj na trgu kreditov, dražje kredite, višje stroške in to zagotovo ne pomeni nič dobrega. Problem je tudi v tem, da se celotno evropsko gospodarstvo pobira, razen treh držav – Grčije, Španije in Slovenije, in to je eden temeljnih problemov. Bistveno zaostajamo tudi pri gospodarski rasti v EU. Zdrs je lahko izredno hiter. To vemo že iz svojega osebnega življenja. Popravek tega pa je ponavadi precej daljši«.

Gostja na petkovi javni tribuni je bila nekdanja ministrica in predsednica Gospodarskega foruma SDS, mag. Zofija Mazej Kukovič: »Žal nam ne kaže dobro. Slovenija je res v prostem padel navzdol. Padli smo z uglednega 32., na neslavno 52 mesto. Vse te zadolžitve, vse to kar se dogaja, so dolgoročni, negativni vplivi«.

Mag. Zofija Mazej Kukovič še opozarja, da je največji problem to, da država varčuje na neprimernih področjih, kot je na primer zdravje.

Vir: radio1.si

Komentiraj