Ribnica

V akciji Manj svečk za manj grobov 2014 zbrali več kot 36 tisoč evrov

sveče
sveče

Ribnica, Grosuplje, Sevnica – »Po do sedaj zbranih podatkih smo v dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov 2014 v desetih občinah zbrali skupno več kot 36 tisoč evrov. Rezultat je nad vsemi našimi pričakovanji. Kot kaže, bomo z zbranimi sredstvi uspeli financirati skoraj vse investicije in prizadevanja, za katere smo zbirali denar v različnih občinah po Sloveniji,« je sporočil vodja ekipe Manj svečk za manj grobov Primož Jelševar.

sveče

sveče

Kot smo poročali, je bistvo omenjene akcije osveščanje o prekomernem krašenju grobov ob 1. novembru, ter da namesto kupov sveč in rož delček teh sredstev preusmerimo v dobrodelne namene. Z akcijo smo mladi v Zagorju začeli v letu 2009, kasneje se je širila še po ostalih občinah, v petih letih pa jim je uspelo po državi na ta način zbrati kar 50 tisoč evrov in jih nameniti za nakup zdravstvenih naprav in pripomočkov.

Letos so pri projektu sodelovala društva iz desetih slovenskih občin, med njimi tudi Sevnice, Ribnice in Grosuplja. V sevniški občini bo donacijo prejel tamkajšnji dom upokojencev za nakup motomed naprave, v Ribnici za javno dostopen defibrilator in v Grosupljem pa bodo denar prispevali za deklico, ki potrebuje operacijo možganskega tumorja.

»Organizatorji se iskreno zahvaljujemo več kot 200 prostovoljcem, 60 organizacijam in tisočim darovalcem širom Slovenije, ki so omogočili ta velik preobrat v miselnosti Slovencev,« je še dodal Jelševar.

Vir: dolenjskilist.si, M.M.

Komentiraj