Koledar dogodkov Ribnica

Akcija MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV 2014 tudi letos v Ribnici

Manj svečk za manj grobov 2014, Ribnica
Manj svečk za manj grobov 2014, Ribnica

MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV je projekt, s katerim smo prostovoljci iz Ribnice že v lanskem letu pokazali, da razmišljamo drugače, ko smo z vašo pomočjo zbrali za nakup DEFIBRILATORJA, ki se sedaj nahaja v prostorih NLB Ribnica.

Manj svečk za manj grobov 2014, Ribnica

Manj svečk za manj grobov 2014, Ribnica

Projekt, v katerega se v Sloveniji vsako leto vključi več kot  200 prostovoljcev in mnogo vidnih organizacij se je bomo vključili tudi v letošnjem letu. V petih zaporednih akcijah smo v celi Sloveniji zbrali več kot 50.000 EUR. Zbrana sredstva vsako leto namenimo za nakup zdravstvenih naprav in pripomočkov, ki REŠUJEJO ŽIVLJENJA!

Bistvo projekta je osveščanje o prekomernem krašenju grobov ob 1. novembru ter namesto kupov sveč in rož, delček sredstev preusmeriti v dobrodelne namene. Svečke na grobu so spomin na naše najdražje. Tega se dobro zavedamo, zato z akcijo ne želimo rušiti tradicije. Ne okrnimo pa tega spomina s pretiravanjem. Svojih pokojnih se spomnimo vsak dan in s sodelovanjem v akciji Manj svečk za manj grobov naredimo nekaj dobrega za žive.

V letu 2014 je k projektu pristopilo več občin iz Slovenije. Zbrana sredstva bomo prostovoljci iz Ribnice zbirali za nakup JAVNO DOSTOPNEGA DAFIBRILATORJA v vrednosti 3.000 EUR.

BOMO USPELI? Mi sami ne – uspeli bomo le skupaj z vami. Pred pokopališči vas bodo 1.11. 2014 čakali prostovoljci, ki Vam bodo še podrobneje razložili namen akcije. V zameno za dar boste prejeli zastavico sočutja, ki jo boste lahko pustili na grobu.

POMAGAJMO TISTIM, KI ŠE LAHKO ŽIVIJO, ČE NISMO MOGLI VSEM, KI SE JIH TE DNI SPOMINJAMO!

Komentiraj