Ribnica

MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV letos tudi v RIBNICI

Manj svečk za manj grobov
Manj svečk za manj grobov

Dobrodelno akcijo MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV so mladi v Zagorju prvič izpeljali v letu 2009. V štirih zaporednih akcijah so le v tem zasavskem mestu zbrali več kot 29.000 EUR. Zbrana sredstva  vsako leto namenijo v dobrodelne namene na lokalni ravni – za nakup defibrilatorjev, EKG aparatov, antidekubitusnih blazin, specialnih postelj za invalide ter za raziskave rakavih obolenj.

Manj svečk za manj grobov

Manj svečk za manj grobov

Bistvo projekta je osveščanje o prekomernem krašenju grobov ob 1. novembru, ter namesto kupov sveč in rož delček sredstev preusmeriti v dobrodelne namene. Svečke na grobu so spomin na naše najdražje. Tega se še kako zavedamo, zato s to akcijo ne želimo rušiti tradicije. Še več, želimo da se ta lepa slovenska tradicija ohranja skozi vse leto. Ne okrnimo tega spomina s pretiravanjem. Svojih pokojnih se spomnimo vsak dan in s sodelovanjem v akciji Manj svečk za manj grobov naredimo nekaj za žive.

V letu 2013 je k projektu pristopilo več občin širom Slovenije. Polovico vseh zbranih sredstev bomo skupaj namenili za projekt nacionalnega pomena – Sofinanciranje ultrazvočnega aparata za uporabo v Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči, ki pokriva celotno Slovenijo – v vrednosti 40.000 EUR

Drugo polovico zbranih sredstev pa bomo prostovoljci iz Ribnice zbirali za nakup JAVNO DOSTOPNEGA DAFIBRILATORJA v vrednosti 4.000 EUR.

BOMO USPELI? Mi sami ne – Uspeli bomo le skupaj z vami. Pred pokopališči vas bodo 1.11. čakali prostovoljci, ki vam bodo še podrobneje razložili namen akcije. V zameno za dar boste prejeli zastavico sočutja, ki jo boste lahko pustili na grobu.

Pomagajmo tistim, ki še lahko živijo,  če nismo mogli vsem, ki se jih te dni spominjamo!

1 komentar

Komentiraj