Črna kronika Ribnica

Umrla sta dva motorista – Eden pri kraju Stari Log, drugi pri Delnicah

Spet črn dan za slovenske motoriste. Na cesti Dvor – Kočevje, pri Starem Logu, se je zgodila huda prometna nesreča z udeležbo motorista in kombija. Motorist, doma iz Kostanjevice, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Še ena nesreča s smrtnim izidom pa se je zgodila pri Delnicah na Hrvaškem, umrl je slovenski motorist.

Nesreča motorista pri Starem Logu

Spet črn dan za slovenske motoriste. Na cesti Dvor – Kočevje, pri Starem Logu, se je zgodila huda prometna nesreča z udeležbo motorista in kombija.  Motorist, doma iz Kostanjevice, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Še ena nesreča s smrtnim izidom pa se je zgodila pri Delnicah na Hrvaškem, umrl je slovenski motorist. LETOS JE UMRLO ŽE DEVET SLOVENSKIH MOTORISTOV!

Včeraj, 27.4.2010 so na hrvaškem Grobniku pripravili t.i. “Slovenski dan 2010”, v Novi Štifti pa blagoslov motorjev in motoristov.

Cesta od Smuke do Kočevja je bila zaprta vse do 13.40 ure. Motorist M.S., doma iz Kostanjevice, je po  uradnih informacijah okrog 10. ure zapeljal na nasprotni pas, takrat je pravilno po svoji strani pripeljal voznik kombiniranega vozila. Trk je bil za motorista usoden, je za Radio Krka povedala Maja Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana. 42-letni motorist je vozil iz smeri Dvora proti Kočevju. 47-letni voznik kombiniranega vozila in sopotnik v kombiniranem vozilu sta bila lažje telesno poškodovana.

Druga prometna nesreča se je zgodila dobro uro kasneje (ob 11.15h) pri Crnem lugu blizu Delnic na Hrvaškem. V nesreči sta bila udeležena motorist s kranjskimi registrskimi tablicami in voznik osebnega vozila audi. Kot so za Radio Krka povedali na policijski postaji Delnice je slovenski motorist, neuradno doma iz Ljubljane, zaradi hudih poškodb umrl v Zdravstvenem domu v Delnicah. Neuradno naj bi nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je motoristu zaprl pot. Tina Mudročić, tiskovna predstavnica PU Primorsko – goranska, je za Radio Krka še pojasnila, da preiskava še poteka in da je na kraju nesreče preiskovalna sodnica.

Zaradi omenjenih prireditev je na cestah Dvor – Kočevje, Kočevje – Nova Štifta in Kočevje – mejni prehod Petrina/Brod na Kupi veliko motoristov. Pogovarjali smo se z Leopoldom Pungerčarjem, predsednikom Zveze moto klubov Slovenije, ki je zgrožen nad informacijami.

ZVOK: Pogovor z Leopoldom Pungerčarjem o nesrečah, varnosti…

Vir: radiokrka.com

Komentiraj