Ribnica

TLK – Teden ljubiteljske kulture v Ribniški dolini 2016

TLK - Teden ljubiteljske kulture 2016
TLK - Teden ljubiteljske kulture 2016

Zdaj ste se že navadili na kratico TLK – Teden ljubiteljske kulture, ki bo letos potekal med 13. in 22. majem, tudi v Ribniški dolini, ne samo po celi državi.

Pobudnik in organizator je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, izvajale pa ga bomo vse njegove izpostave ter vsi kulturniki in kulturno navdahnjeni. Naj se nas vidi vsaj enkrat letno, kako množični in aktivni smo.

Svoje dogodke, ki jih nameravate imeti v tistem tednu, redno prijavljajte na spletno stran www.tlk.si in veliko vas je že resno pristopilo k vseslovenski akciji, ki poteka tudi s podporo predsednika države.

V samem mestu Ribnica se bomo tega lotili tako:

  • prinesite plakate vaših dogodkov, še bolje pa bi bilo, če imate tudi kake plakatne verzije fotografij vas kot skupin, društev. Npr. gledališka skupina s fotografijami oz. atraktivnimi kadri z gledaliških predstav. Na voljo bomo imeli namreč več mest, kjer bomo lahko predstavili svoje dejavnosti. Prav tako bi bilo primerno, da izberete rekvizite, s katerimi delate in jih prav tako postavimo za tisti teden v izložbo.
  • pred tablo Ribnica z ljubljanske strani bo 14 dni stal jumbo plakat, ki bo opozarjal na TLK
  • v soboto, 21. maja, pa bi nase opozorili s kratkimi mimohodi po ribniških ulicah ter prikazi kakih elementov na javnih površinah, npr. mažorete odigrajo 5 minutno točko na vnaprej dogovorjeni lokaciji.

Ta kulturni živžav lahko posnemate tudi drugod, ali pa se domislite česa novega. Kdor želi sodelovati, naj se javi. Vabljeni vsi, ki kulturno ustvarjate, najsi bo društva, posamezniki, institucije.

Naj se nas vidi!

Komentiraj