Ribnica

Bliža se maj in naš teden ljubiteljske kulture 2017

Teden ljubiteljske kulture 2017
Teden ljubiteljske kulture 2017

Tudi ribniško Kulturno promenado bomo umestili v ta okvir in jo raztegnili preko celega tedna, od 12. do 21. maja 2017. Ker je letos v ospredju likovna dejavnost, bodo izložbe polne likovnih podob, medtem ko vsi ostali kulturni ustvarjalci svoje mesto lahko najdete na druge načine.

Nekateri ste se odločili za promenadne koncerte v omenjenem tednu, drugi za reprize, tretji za javne vaje… Variacij je nešteto, pomembno je le, da izkoristimo teden, ki bo na široko promoviran po celi državi in opozorite na svoje kulturno delo in udejstvovanje na najrazličnejše načine.

V okviru projekta se poziva vse kulturne ustvarjalce, pa naj gre za ljubitelje ali profesionalce, da v Tednu ljubiteljske kulture po vzoru mnogih kolegov iz tujine na okenske police, pred hiše ali v trgovinske izložbe na ogled postavijo instrumente, slikarska platna, knjige, plesne kostume, gledališke plakate, zgoščenke, notne zapise, skratka predmete, ki ponazarjajo umetniško zvrst ali kulturno dejavnost, s katero se ukvarjajo.

Prosim vas, da sporočite, kako bi radi sodelovali in se pokazali, da se vsi skupaj najdemo v istem projektu za isti dober namen: da pokažemo kulturo svetu.

Prav tako svoje prireditve prijavljajte na spletno stran https://tlk.jskd.si/dogodki/

Alenka Pahulje
Koordinatorka območne izpostave Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti

Komentiraj