Ribnica

Škrabec v Belorusiji podpisal 54-milijonsko pogodbo

Janez Škrabec

Janez Škrabec

Ribnica – Ribniško podjetje Riko je včeraj, 23.2.2011 v Minsku podpisalo 54 milijonov evrov vredno pogodbo za izgradnjo dveh transformatorskih postaj skupaj s stikališči in medsebojnimi kabelskimi povezavami na nivoju napetosti 110KV/10KV.

Investitor je družba Minskenergo RB, ki skrbi za dobavo in distribucijo električne in toplotne energije na področju mesta Minsk z okolico. Minskenergo RB proizvede 40 odstotkov vse električne energije v Belorusiji. Podjetje Riko je za projekt uredilo tudi financiranje, kot generalni izvajalec pa bo prevzelo celostno odgovornost za izvedbo projekta. Projekt bo zaključen do konca leta 2012, v izvajanje projekta bo ob svetovno renomiranih podizvajalcev vključeno tudi slovensko znanje in izkušnje.

Sodelovanje se tako obeta slovenskim partnerjem, kot soKolektor, Etra, Iskra, Sipro, Elektronabava, Siemens. Približno 60 odstotkov vrednosti projekta bodo izpeljala podjetja iz Slovenije, drugo domačini. Podjetje Riko je znanja in izkušnje iz energetike pridobilo predvsem z gradnjo HE Sv. Petka v Makedoniji. Ker se v Belorusiji usmerjajo v posodabljanje svoje energetske infrastrukture, se iz njihovih strateških vlaganj v transformatorske postaje, v obnovljive energetske vire, v izkoriščanje naravnih danosti v Riku obetajo nove poslovne priložnosti. Trenutno s svojimi ponudbami kandidirajo na večjih beloruskih »tenderjih« s področja energetike.

Vir: radio1.si

Komentiraj