Ribnica

Škrabcu 126-milijonski posel v Belorusiji za postavitev transformatorskih postaj

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko
Janez Škrabec, direktor podjetja Riko

Ribnica – Riko Inženiring bo prihodnje leto v Belorusiji postavljal transformatorske postaje. Posel je vreden 126 milijonov evrov, pišejo Finance.

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko

Direktor in solastnik Rika Janez Škrabec je v Minsku z generalnim direktorjem družbe GPO Belenergo Jauhenijem Voranauom podpisal sporazum o nadaljnjem sodelovanju. Pogodbo o gradnji šestih transformatorskih postaj naj bi podpisali najpozneje februarja prihodnje leto. Posel, vreden 126 milijonov evrov, Riku zagotavlja nadaljnje delo v Belorusiji.

Belenergo je belorusko krovno državno podjetje za energetiko, Riko pa že sodeluje z njegovim hčerinskim podjetjem Minskenergo. Ribniško podjetje je z beloruskim leta 2011 podpisalo pogodbo o dobavi transformatorskih postaj. Prvo so mu predali lani, končujejo drugo, dve pa še gradijo. Skupaj so posli s štirimi postajami vredni 95 milijonov evrov.

Po besedah Škrabca bo Riko Inženiring letos z energetskimi posli in hotelom Kempinski v Belorusiji ustvaril polovico vseh svojih prihodkov. Po besedah Škrabca bo Riko Inženiring letos z energetskimi posli in hotelom Kempinski v Belorusiji ustvaril polovico vseh svojih prihodkov.

Riko bo prihodnje leto začel graditi še nove transformatorske postaje, že do zdaj pa z njim med slovenskimi podjetji sodelujeta družbi Kolektor Etra in Sipro. Tudi ti si lahko z novo Rikovo pogodbo obetata nove posle. [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj