Ribnica

Riko intenzivno prodira na trg Ukrajine

Janez Škrabec

Janez Škrabec

Ribnica – Družba Riko, ki se ukvarja z razvijanjem celovitih rešitev za uvedbo modernih, učinkovitih in okolju prijaznih tehnologij v najrazličnejših industrijah, letos uspešno prodira na trg Ukrajine. Letos so pogodbe o sodelovanju podpisali s štirimi tamkajšnjimi podjetji v vrednosti okoli tri milijone evrov.

Po pogodbi z družbo Hydrosila, ki proizvaja hidravlične enote za trg nekdanje Sovjetske zveze je Riko julija podpisal še pogodbo z podjetjem Turboatom, ki velja za enega vodilnih podjetij proizvodnjo turbin na svetu. V jeseni je sledil podpis pogodbe s podjetjem Vaz, ki se je uveljavilo s projektiranjem in izdelovanjem hidravličnih komponent, in z družbo Ukrlomprom, vodilnim ukrajinskim podjetjem za zbiranje in predelavo sekundarnih materialov.

Podjetju Vaz bo Riko – nekdanje podjetje Ribniška industrija kovinske opreme – dobavilo tehnološko opremo za mehansko obdelavo odlitkov. S kijevskim podjetjem Ukrlomprom pa je Riko sklenil pogodbo za dobavo 20 univerzalnih stiskalnic za paketiranje in rezanje kovinskega odpada, potem ko so družbi pred petimi leti že dobavili deset stiskalnic za paketiranje kovinskega odpada.

Skupna vrednost poslov z omenjenimi družbami je okoli tri milijone evrov, v Riku pa načrtujejo podpise še novih pogodb. “Pred nami so podpisi novih pogodb, tako da načrtujemo, da bomo letos skupno pridobili za 20 milijonov evrov novih poslov v Ukrajini,” je pojasnila Polona Lovšin.

Letni promet družbe Riko, ki ima 40 zaposlenih, je bil lani 39 milijonov evrov.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj