Ribnica

Riko in sevniško podjetje Stilles podpisala 10 milijonov evrov vredno pogodbo

Janez Škrabec in Aleksander Polovič
Janez Škrabec in Aleksander Polovič

Sevnica – Ribniška družba Riko in sevniško pohištveno podjetje Stilles sta na gradu Sevnica danes, 24.1.2014 podpisala 10 milijonov evrov vredno pogodbo za načrtovanje in izvedbo notranje opreme prestižnega hotela Kempinski, katerega gradnjo v beloruskem Minsku vodi Riko.

Janez Škrabec in Aleksander Polovič

Janez Škrabec in Aleksander Polovič

Po dolgotrajnih pogajanjih in pripravah sta predsednik uprave podjetja Stilles Aleksander Polovič in direktor podjetja Riko Janez Škrabec danes na sevniškem gradu podpisala aneks k pogodbi za opremo prestižnega hotela Kempinski v Minsku, ki ga bo opremljalo prav posavsko podjetje. Omenjen projekt, katerega investicija je v celoti ocenjena na 150 milijonov evrov, je po obsegu del in njegovi vrednosti za Stilles največji doslej.

“Oprema, ki je bomo izdelali, bo znašala 10 milijonov evrov kar je na ravni naše celotne lanskoletne realizacije,” je o velikem pomenu projekta za Stilles povedal Polovič. Njegova družina oziroma družba AFP je sevniško podjetje sicer kupila leta 2011, v tem času pa izvedla tudi njegovo celovito prestrukturiranje. V Stillesu, kjer je 180 zaposlenih, so tako delo našli tudi tržniki, oblikovalci, projektni vodje, konstruktorji, tehnologi, vodje gradbišč, monterji in logisti. [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Podjetje Riko, ki vodi v Minsku največji gradbeni projekt slovenskega podjetja v tujini, si kot generalni izvajalec tega projekta prizadeva v njegovo izvajanje vključiti čim več slovenskih podjetij. V Stillesu jo jih po besedah Škrabca prepričali s konkurenčno ponudbo, predlaganimi tehničnimi rešitvami in poznavanjem kompleksnih procesov hotelskega inženiringa. Predstavniki investitorja so tako obiskali njihovo proizvodnjo, pred končno odločitvijo pa so si ogledali tudi njihova izvedena dela v Palais Hansen Kempinski na Dunaju.

Pri gradnji hotela Kempinski v Minsku poleg Stillesa sodelujejo še nekatera druga slovenska podjetja, in sicer Marmor Hotavlje, Klima Peter in Eurolux, celoten projekt pa ima več kot 60 podizvajalcev.

Aleksander Polovič je ob današnjem podpisu pogodbe poudaril, da je hotel Kempinski v Minsku že osmi po vrsti, ki nosi v opremi Stillesov podpis. Hotel Kempinski v historičnem središču beloruske prestolnice ima sicer 197 hotelskih sob, od tega 161 standardnih, 35 luksuznih apartmajev in predsedniški apartma. Notranjo opremo sobnega dela hotela bo v celoti izvajalo podjetje Stilles, v hotelu pa so predvideni še SPA center, konferenčni in poslovni prostori.

Podjetje Riko in Stilles sta danes podpisala tudi pismo o nameri za dolgoročno vzajemno sodelovanje na področju hotelskega inženiringa. Podjetje Riko je namreč posavski Stilles že vključilo v opremljanje hotela Peter I v središču Moskve.

Besedilo in foto: A. K.

Komentiraj