Ribnica

Riko in Kolektor skupaj v nov posel v Belorusiji

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko
Janez Škrabec, direktor podjetja Riko

Ribnica, Idrija – Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in direktor podjetja Riko Janez Škrabec sta podpisala pogodbo o sodelovanju pri Rikovem projektu izgradnje transformatorskih postaj na ključ v okolici Minska v Belorusiji. Družbi želita skupaj pridobiti še nekaj poslov v Sloveniji in v Makedoniji.

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko

Družbi želita skupaj priti še do posla pri gradnji plinske centrale Termoelektrarne Toplarna Ljubljana, regijskem centru za ravnanje z odpadki v Novi Gorici in hidroelektrarne Nova Boškov most v Makedoniji, so danes sporočili iz Kolektorja.

Za najnovejši posel v Belorusiji bo Kolektor Etra izdelal in dobavil štiri energetske transformatorje moči 40 megavatov za transformatorski postaji Bretskaya in Kamenaya Gorka. Poleg izdelave in dobave transformatorjev bo poskrbel še za nadzor nad montažo, testiranje, preizkušanje in šolanje zaposlenega osebja v Belorusiji. Kot pišejo Finance, vrednost pogodbe znaša 1,5 milijona evrov.

Posel v Belorusiji je za Kolektor drugi posel s podjetjem Riko za dobavo energetskih transformatorjev. Prve transformatorje za transformatorske postaje v Belorusiji je namreč podjetje Kolektor Etra dobavilo leta 2012.

Kolektor ima z Rikom številne komplementarne prednosti, ki se dopolnjujejo. “Oboji imamo inženiring, Kolektor ima transformatorje, znanje s področja zaščite, sistemov vodenja in monitoringa, elektro in strojnih inštalacij,” je povedal Petrič.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Riko ima veliko mednarodnih referenc, ki izhajajo iz izvedb številnih projektov na področju infrastrukture. Škrabec je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo, ker sta Riko in Kolektor pred časom v Idriji skupaj nastopila še pri enem poslu. Ponudila sta najboljšo ceno za obnovo obstoječe čistilne naprave in prečiščevanje odpadnih voda. Vrednost tega posla je 3,8 milijona evrov.

Vir: STA

Komentiraj