Ribnica

Riko bo gradil čistilno napravo v Radečah

Podpis pogodbe za izgradnjo čistilne naprave v Radečah

Podpis pogodbe za izgradnjo čistilne naprave

Ribnica, Radeče – Župan občine Radeče Matjaž Han je z direktorjem podjetja Riko Janezom Škrabcem v ponedeljek, 4.7.2011 v Radečah podpisal pogodbo za izgradnjo centralne čistilne naprave.

Projekt je vreden dobrega 1,5 milijona evrov, od tega bo skoraj 930 tisoč evrov prispeval evropski kohezijski sklad. Čistilna naprava naj bi začela obratovati januarja 2015.

Občina Radeče je 17. januarja 2011 objavila javno naročilo za izgradnjo centralne čistilne naprave, v predvidenem časovnem roku pa je prejela štiri ponudbe. Po opravljenem ocenjevanju ponudb in pozivih na njihovo dopolnitev je občina 8. marca za izvedbo naročila izbrala podjetje Riko.

Projekt težak 1,5 milijona evrov

Čistilno napravo bodo zgradili na obstoječi lokaciji v neposredni bližini železniške postaje Radeče in reke Save, imela pa bo zmogljivost tri tisoč populacijskih ekvivalentov. Projekt je skupaj vreden 1,5 milijona evrov, od tega bo skoraj 930 tisoč evrov prispeval evropski kohezijski sklad, približno 430 tisoč evrov pa občinski proračun.

Han je ob tem danes z direktorjem podjetja IEI Željkom Blažeko podpisal tudi pogodbo za izvajanje storitev gradbenega nadzora in koordinatorja varstva pri delu na projektu izgradnje centralne čistilne naprave, so še sporočili iz radeške občine.

Vir: finance.si

1 komentar

Komentiraj