Ribnica

Ribniški svetnik imenovali direktorico Rokodelskega centra in osnovne šole

Ribniški svetniki imenovali Polono Grm Rigler
za direktorico Javnega zavoda Rokodelski center,
Andreji Modic pa dali pozitivno mnenje za opravljanje
funkcije ravnateljice osnovne šole dr. Franceta Prešerna.

Ribnica – Ribniški svetniki so na včerajšnji seji (25.1.2011) imenovali Polono Grm Rigler za direktorico Javnega zavoda Rokodelski center, Andreji Modic pa dali pozitivno mnenje za opravljanje funkcije ravnateljice osnovne šole dr. Franceta Prešerna.

Na razpis za direktorja novega Javnega zavoda Rokodelski center Ribnica- zavod za rokodelstvo , muzejsko in galerijsko dejavnost, se je prijavilo osem kandidatov, razpisne pogoje pa so izpolnjevali 4.

Komisijo je najbolj prepričala Polona Grm Rigler, sicer kustodinja Muzeja Miklova hiša. Prej je pozitivno mnenje za njeno imenovanje dal tudi svet Javnega zavoda Miklova hiša, ki bo do konstituiranja sveta Rokodelski center opravljal nujne naloge, v kar sodi tudi imenovanje direktorja, je pojasnil Miha Klun, vodja svetniške skupine SDS.

Svetniki so soglasno med dvema kandidatkama Andreji Modic dali soglasje k imenovanju za ravnateljico tamkajšnje osnovne šole dr. Franceta Prešerna. Vršilka dolžnosti direktorja je po odhodu Franceta Ivanca v pokoj bila Nika Verbinc Mihelič.

Vir: radiokrka.com

1 komentar

Komentiraj