Ribnica

Ribniški študentski klub praznoval 15. rojstni dan

Miha Klun

Miha Klun

Ribnica – Majhna skupina ribniških študentov se je pred petnajstimi leti uspešno povezala in po njihovi zaslugi danes klub združuje številne študente in dijake. Obletnico so obeležili z rojstno dnevno zabavo, kjer so se družili bivši in sedanji člani kluba.

»Veseli smo, ker je bil obisk zelo dober. Obiskali so nas tudi nekateri ribniški višji funkcionarji. Pripravili smo zabaven in simpatičen program, kjer smo se sprehodili skozi vseh 15 let. Ta klub je namreč iz majhne enote ljudi postal širše prepoznaven v našem okolju in tudi širše. Sedaj smo v najstniških letih in mislim, da lahko prihodnost prinese še več in večje uspehe ter boljše delovanje,« pravi Polona Petrovič, ki je nedavno postala vršilka dolžnosti predsednika. Po dveh letih vodenja je Katarina Podobnikar lani oktobra predala predsedniški stolček Aljoši Kousu, sama pa postala častna članica Ribniškega študentskega kluba. Pod vodstvom Katarine Podobnikar so ribniški študentje odlično izpeljali koncert alternativne glasbe, sodelovali na Grajskih večerih in Ribniškem sejmu, korenito obnovil klubske prostore in še mnogo drugega.

Pred kratkim je bil Aljoša Kous primoran odstopiti z mesta predsednika kluba, saj se je posvetil osebni karieri. Aljoša namreč že šest let preučuje govorico telesa in bo kot najmlajši strokovnjak na tem področju v Sloveniji začel predavati na fakultetah in drugih organizacijah. Po odstopu predsednika je vršilka dolžnosti postala Polona Petrovič, ki je prepričana, da bodo v prihodnje z Aljošo še sodelovali. »Sedaj bomo razpisali izredni občni zbor, kamor se bodo prijavili tisti, ki si želijo kandidirati na nekaterih funkcijah. Postopek je tak in mi se ga moramo držati,« pojasnjuje Polona. V letošnjem letu si je Ribniški študentski klub zadal izpeljati še en zelo spodbuden projekt, in sicer so razpisali natečaj za poezijo in kratko prozo. Zbrano gradivo bodo objavili v literarni zbirki. Že pred leti so v klubu izdali dve literarni zbirki in sedaj so mnenja, da je čas za novo zbirko. K sodelovanju vabijo vse študente, dijake, tiste malo mlajše, one malo starejše. Vse, ki jim je pisanje ljubo in imajo kaj pokazati. Pozivajo, da jim svoje prispevke pošljete na elektronski naslov rsk.klub@gmail.com, oz. po pošti na Knafljev trg 2. Obvezno je, da vsi, ki sodelujete, pripišete svoje podatke. Lahko sodelujete tudi s psevdonimom, vendar morajo organizatorji vedeti vaše prave podatke. Zbrana dela bodo objavili v zbirki. Želijo si tudi, da bi po izdani zbirki sledil literarni večer, kjer bi se avtorji predstavili širši javnosti. Literarni natečaj ni časovno omejen, saj želijo k sodelovanju privabiti čim več ljubiteljev pisane besede. Vse podrobnosti o natečaju Ribniškega študentskega kluba najdete na njihovi novi spletni strani www.rsk-klub.si.

Vir: radio1.si

4 komentarji

  • Me pa zanima, kakšno povezavo ima slika s člankom. Gre morda za politično potezo in promocija SDS-a?

  • Povezava slike s člankom je smiselna, saj je bil Miha Kljun (na sliki) prvi predsednik ribniških študentov. Je pa res, da je Miha Kljun član stranke SDS. Ne vem pa kje vidite povezavo članka s SDS.

  • V članku namreč ni bil omenjen (da je bil prvi pred. vsi tega ne vemo) in bralec težko povezuje smiselnost (povezave) slike z vsebino prispevka.

  • Imate prav, da v prispevku tega ne piše. Piše pa na sliki, če jo kliknete. Sicer pa hvala za opozorilo. Bom bil v bodoče bolj pozoren.

Komentiraj