Ribnica

Ribniški policisti z novim kolesom

Ribniški policisti z novim kolesom

Ribniški policisti z novim kolesom

Ribnica – Ribniški policisti se od včeraj, 25.5.2011 lahko pohvalijo še z enim novim kolesom. Prepričani so, da bodo tako lažje vzpostavili bolj neposreden stik z ljudimi.

Kolo bodo uporabljali na ribniških ulicah, stranskih cestah, po vaseh in zaselkih, predvsem pa ob večjih prireditvah, je ob predaji povedal komandir postaje Peter Kotar. Na Policijski postaji Ribnica, ki s 60. policisti skrbi za varnost ter javni red in mir v občinah Ribnica, Sodražica in Loški Potok, hkrati pokriva tudi 30 kilometrov dolgo Schengensko mejo z dvema mejnima prehodoma, so tako dobili še drugo kolo.

Na včerajšnji prireditvi pred Športnim centrom Ribnica so se predstavili z dvema motorjema, policijskimi psi, pokazali so del svoje opreme, ki jo uporabljajo pri vsakdanjem delu in v nujnih primerih. Poleg njih so sodelovali otroci Vrtca Ribnica in OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, ki so z odprtimi usti spremljali policijske veščine. Kolo je komandirju Petru Kotarju izročil župan občine Ribnica Jože Levstek, ki ga je ob pomoči Zavarovalnice Triglav tudi kupil. Pri slovesni predaji se je pridružil še tretji Ž (župan, župnik in žandar), ribniški dekan, mag. Anton Berčan, ki je kolo pred prvo vožnjo tudi blagoslovil.

Denar za nakup sta prispevala občina Ribnica in Zavarovalnica Triglav. Tako bo deset mož postave z dvema kolesoma, kot je dejala komandir Peter Kotar, lažje nadziralo tudi cestni promet ter vzpostavilo bolj neposreden stik z ljudmi.

ZVOK: Peter Kotar o novi pridobitvi

Vir: radiokrka.com in radio1.si

Komentiraj