Ribnica

Ribniški Pasijon 2011: Jezusovo trpljenje v Ribniškem gradu

Ribniški pasijon 2011

Ribniški pasijon 2011

Ribnica -V soboto zvečer, 9.4.2011  se je v ribniškem Gradu peto leto zapored odvijal Pasijon, ki letos nosi ime Zgled sem vam dal. Pasijon je uprizorilo Društvo katoliške mladine Ribnica, ki želi krščanske vrednote in pozitivno energijo ohraniti ter jo prenašati naprej tudi na druge.

K sodelovanju so povabili več kot 150 prostovoljcev vseh generacij iz kočevske in ribniške dekanije oziroma župnij Ribnica, Dolenja vas, Sveti Gregor , Velike Poljane, Velike Lašče , Stara Cerkev in Kočevje. Oder na katerem se je prepletala zgodba Jezusovega trpljenja »Zgled sem vam dal« in okolica letnega gledališča je spominjala na čase, ko je Ribnica dihala s tovrstnimi prireditvami. Sicer se je dramska igra močno prepletla z glasbo , tudi tokrat so bile predstavljene nove avtorske pesmi, Ribniški pasijon pa je prerasel začetne okvirje in je v evropskem merilu to edini pasijon, v katerem se izvaja rock glasba. Letos je doživel nekaj sprememb. Skrivnost božje ljubezni je režiral Mladen Pahović, prvič se je v vlogi Jezusa predstavil Franci Debeljak.

Nova je tudi scena in pilat (Slavko Adamič), branjevke so ob stojnicah uprizorile vzdušje z jeruzalemskih tržnic . Njimi so se pridružili tudi rokodelci. Pasijon bodo znova uprizorili v nedeljo, 17. aprila 2011.

ZVOK: Franci Debeljak v vlogi Jezusa

Vir: radiokrka.com

Komentiraj