Črna kronika Ribnica

Požar v Slatniku popolnoma uničil skedenj

Požar skednja v Slatniku

Požar skednja v Slatniku

Slatnik – Danes, 19.8.2011 ob 10.24 je v Slatniku, občina Ribnica, gorel skedenj velikosti 10 x 15 metrov. V skednju je imel lastnik dva traktorja, kmečke stroje ter orodje. Škode po požaru je za več kot sto tisoč evrov.

Posredovali so gasilci PGD Sušje, Ribnica, Sveti Gregor, Sodražica, Jurjevica, Dolenja vas, in Velike Poljane, ki so požar lokalizirali in preprečili širitev na stanovanjski objekt. Ob prihodu gasilcev na kraj je bil požar že močno razvit, zato je skedenj in vse kar je bilo spravljeno v njem ogenj popolnoma uničil.

Pred tem se je 62 letni gospodar odpeljal s traktorjem proti bližnjem travniku, ker je naj bi obračal travo. Takrat je zagorelo. V skednju je imel lastnik kombi, dva traktorja, deset različnih kosilnic, eno tudi novo, druge kmečke stroje ter različno orodje.

Kljub pravočasnem posredovanju gasilcev PGD Sušje, Ribnica, Sveti Gregor, Sodražica, Jurjevica, Dolenja vas in Velike Poljane so skedenj in vse, kar je bilo v njem spravljeno ognjeni zublji popolnoma pogoltnili. Gasilcem je uspelo požar lokalizirati in ustavitvi širitev na stanovanjske objekte. Kriminalisti ugotavljajo okoliščine požara, domnevno pa naj bi iskro zanetila napaka na traktorju. Škode po požaru je za več kot sto tisoč evrov.

Komentiraj