Ribnica Šport

Poraz proti koprskemu Cimosu dokončno odnesel Zarabca – namesto njega Mišo Toplak

Roman Zarabec

Roman Zarabec

Ribnica – Od sinoči, 11.10.2010 je novi trener rokometašev Ribnice Riko hiše Mišo Toplak iz Celja. Po štirih porazih (Branik, Celje Pivovarna Laško, Ormož in Cimos Koper) je Ribnico zapustil Roman Zarabec iz Trebnjega, ki je Ribničane vodil od decembra lani.

Že po porazu v Ormožu je Zarabec čutil, kaj se mu pripravlja. Cimos Koper je bil zanj nekakšen popravni izpit, a ga, to je bil neposreden razlog za zamenjavo, kakor pravijo možje v klubu, ni opravil. Pravzaprav, tudi ta tekma je pokazala nekatere sistemske napake, ki za vodstvo niso bile sprejemljive.

In kaj bi na vse to rekel sedaj že nekdanji trener? Ni nam uspelo izvedeti, saj je bil sam način tega, če temu lahko tako rečemo, zadnjega čina opravljen po hokejsko. Zarabcu, ki je z ekipo pričakoval bero točk šele z naslednjim krogom, tako ni bila dana možnost, da »v živo« razgrne ozadje vsega dogajanja. Lepo bi bilo, da bi kakšno ob stisku rok znancev, torej starega in novega trenerja, uradno (vsaj javnosti) svoj pogled na vodenje kluba razodel tudi novi trener. A ker sinočnji dogodek ni bil izjema, vodstvu kluba niti ni kaj očitati. Sicer pa, bog ne daj, da bi se moral še v tej sezoni šesti mož s trenersko licenco na klopi ob robu igrišča z zamenjavo posloviti iz Ribnice.

Vir: dolenjskilist.si, Milan Glavonjič

Komentiraj