Ribnica

Podelili nagrade v akciji Ribniška dolina – čista in urejena 2011

Nagrajenci Ribniška dolina čista in urejena 2011

Nagrajenci

Ribnica – V sredo zvečer, 19.10.2011 so v Rokodelskem centru v Ribnici podelili priznanja za najlepše balkone in okolico v občini Ribnica za leto 2011.

Pobudnica akcije Ribniška dolina- čista in urejena je že vrsto let Občina Ribnica, letos pa je akcija prvič potekala v sodelovanju z Rokodelskim centrom. Letošnja akcija je bila zelo uspešna, prijavilo se je oz. so jih prijavili drugi kar 19 občanov ribniške občine. Razpisani sta bili dve kategoriji: Balkon, kjer so ocenjevali cvetlične aranžmaje in pestrost zasaditev na balkonih in ‘gankih’ hiš ter gospodarskih objektih, ter kategorija Posebni kotički na vrtu ali dvorišču.

Komisija v sestavi: Zalka Gorše, referentka za kmetijstvo in gospodarstvo na Občini Ribnica, Vladka Turk Mate, svetovalka na Kmetijsko-gozdarskemu zavodu Ljubljana in Tina Zajc, predstavnica Rokodelskega centra, je ocenjevala urejene prostore, ki so skladno vključeni v vrt ali dvorišče (skalnjak, ribnik …) Terensko delo so opravile dvakrat, prvič je članica komisije po terenu hodila in fotografirala hiše in vrtove avgusta, drugič pa so se na teren podale vse tri v začetku septembra. Izbrale so tri prijavljene iz vsake kategorije, ki po njihovem mnenju zaslužijo posebno omembo. Članice komisije niso profesionalke na področju hortikulture in urejanju vrtov, zato so prijavljene ocenjevale z laičnimi očmi. Soglasno so se odločile o nagrajencih na podlagi ubranih barvnih kombinacij, sledile so konceptu ‘manj je več’ in zbrale tiste kotičke in balkone, ki so bili skladno umeščeni v okolje ter zgrajeni iz materialov, ki jih najdemo v Ribniški dolini.

V kategoriji balkon so bile nagrajene: Jasmina Hočevar, Ana Hočevar in Helena Pucelj, v kategoriji posebni kotički so nagrado podelili Magdi Šmalc, Mojci Zvirac in Bernardi Tkalec. Po podelitvi so v dvorani Rokodelskega centra sledili komentarji strokovnjakinje na področju urejanja vrtov Ruth Podgornik Reš in njeno predavanje o čebulnicah.

Vir: radio1.si

Komentiraj