Ribnica

PGD Sveti Gregor – Obnovili dom in dobili muzejsko sobo

PGD Svet Gregor - proslava 2013
PGD Svet Gregor - proslava 2013

Sveti Gregor – V PGD Sveti Gregor v Ribniški dolini se proti rdečemu petelinu bojujejo že 113 let. Tej letnici je bila v soboto, 20. julija 2013 posvečena slovesnost na kateri so blagoslovili zaključek obnovitvenih del v gasilskem domu in otvoritvi male muzejske sobe z eksponati opreme svojih prednikov.

PGD Svet Gregor - proslava 2013

PGD Svet Gregor – proslava 2013

Davnega lata 1900 so se slemenski možje odločili, da ustanovijo prostovoljno gasilsko društvo, ki je bilo poleg osnovnega dela gasilstva tudi dolga leta glavno gibalo kulturnega in družabnega življenja pri Sv. Gregorju, je v nagovoru spomnil dejavni predsednik Peter Adamič, ki društvo vodi že tretji mandat.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Že pred jubilejem praznovanja 110 letnice so si jasno zastavili cilje, da je potrebno na gasilskem domu zamenjati streho, okna, vhodna in garažna vrata in končno urediti zunanji videz doma.

To jim je s prostovoljnim delom in zvrhano košaro pripadnosti društvu in kraju tudi uspelo. Seveda so ponosni na svoje člane, trenutno jih je okoli sto, ter na desetine, ki dosegajo čedalje boljše rezultate. Pobrateni so s PGD Dobrava, Šmarje pri Jelšah in Kokrica.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj