Ribnica

Petrol Ribničane ogreva cenejše

Ribnica -Z današnjim slovesnim dogodkom se je uspešno zaključila prva sezona daljinskega ogrevanja na lesno biomaso v Ribnici, ki jo je zgradila in jo upravlja družba Petrol.

Družba Petrol je na podlagi znanja in dolgoletnih izkušenj v Ribnici zgradila kotlovnico na lesno biomaso in toplovodni sistem v dolžini 4 km, ter nanj priklopila objekte v središču Ribnice, v severozahodnem in jugovzhodnem delu mesta. Ogrevalni sistem je začel delovati s pričetkom ogrevalne sezone 2010/2011.

V novi kotlovnici se za osnovno gorivo uporabljajo lesni sekanci. Končna toplotna moč odjema je bila 5.200 kW. Letni odjem toplote iz sistema daljinskega ogrevanja pa je znašal 8.200 MWh, za kar je bilo porabljenih okrog 14.000 m3 lesnih sekancev.

Odjemalcem v občini Ribnica je bila omogočena optimalna oskrba s toplotno energijo iz obnovljivega vira po konkurenčni ceni. Sistem za daljinsko ogrevanje v Ribnici je možno širiti, če bodo porabniki izrazili zanimanje za priključitev na daljinsko ogrevanje. Družba Petrol prispevka za priklop na distribucijsko omrežje toplotne energije tudi v prihodnje ne bo zaračunavala.

Župan občine Ribnica Jože Levstek je ob priložnosti povedal:

»Daljinsko ogrevanje na lesno biomaso je za občino izjemnega pomena. Občani Ribnice smo lahko zadovoljni s prvo kurilno sezono. Družba Petrol je skladno z obljubami izpolnila svoje obveznosti, lahko bi rekli da jih je celo presegla. Verjamem, da se bo naše dobro sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje.«

Rok Vodnik, član uprave družbe Petrol, odgovoren za področje energetike, pa je zaključek ogrevalne sezone pospremil z naslednjimi besedami:

»Energetika predstavlja osrednje razvojno področje skupine Petrol. S tem mislim na uvajanje novih energetskih dejavnosti s področja plinske, toplotne, električne energije ter alternativnih virov. Trajna sinergija med javnimi in zasebnimi naložbami na področju komunalne in energetske infrastrukture je izrednega pomena. Veseli smo, da smo uspešno zaključili prvo sezono pionirskega projekta družbe Petrol. Občina Ribnica se je na Petrolov zemljevid tako vtisnila s krepkimi črkami.«

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • nobenih komentarjev od maja 2009??? zgleda, da so vsi zadovoljni =) katastrofa od katastrofe je tole t.i. ogrevanje … radiatorji mrzli, “veliki strokovnjaki” pa pravijo da je vse o.k.??? vsi so povezani med sabo in eni drugim krijejo hrbet … torej nam preostane le energetski inšpektorat?? da ne komentiram še tisto “cenejše” … je pa itak druga zgodba

Komentiraj