Ribnica

Peti plavalni miting Za pokal Inles 2012

Peti plavalni miting Za pokal Inles 2012

Peti plavalni miting Za pokal Inles 2012

Ribnica – V soboto, 24. marca 2012 je v Športnem centru Ribnica potekal peti plavalni miting za pokal Inles, ki se ga je udeležilo 440 otrok iz 15. slovenskih klubov. Tako smo našteli kar 1260 startov.

Za organizacijo dogodka lahko rečemo, da je vsako leto na vrhunskem nivoju, kar posledično veča tudi udeležbo tekmovalcev, ki jih je iz leta v leto več. Plavalni klub Inles, organizator tekmovanja je tudi edini v Sloveniji, ki za prve tri uvrščene v vsaki disciplini in kategoriji podeljuje pokale in praktične nagrade.

V domačem klubu je to sezono vpisanih 207 tekmovalcev, izmed vseh klubov v Sloveniji imajo v svojih vrstah največ otrok, kar 200, prvič imajo tudi člane, pokrite imajo vse starostne skupine, od četrtega leta naprej. Sedemčlanski upravni odbor s predsednikom, mag. Andrejem Matetom in trenerjem Mihom Korenom na čelu dela načrtno, kvalitetno in obrisi tega dela se kažejo tudi v vse odmevnejših rezultatih članske ekipe kluba. Na sobotnem mitingu ni bilo najboljših Ribniških plavalcev, Chad Andoljšek in Lucija Kous sta z reprezentanco tekmovala na troboju Sovenija, Hrvaška, Srbija v Splitu, Anže Pavlin pa se je troboju zaradi šolskih obveznosti odpovedal. Rezultate 5. plavalnega mitinga v Ribnici si lahko ogledate na spletni strani www.plavalna-zveza.si.

Plavalci ribniškega plavalnega kluba se bodo v prihodnjih tednih udeleževali tekmovanj in mitingov v Celju (Velikonočni miting), Banja Luki, kjer bodo nastopili z najboljšimi tekmovalci, na Dunaju, Ravnah na Koroškem, v Kamniku, Radovljici itd. in nabirali formo za julijska državna prvenstva. Rihard Pavlin, neutrudni član kluba je ob tem povedal, da gre za razvoj kluba vsa zahvala podjetju Inles in Občini Ribnica, ki jim vsa leta stojita tesno ob strani.

Čeprav časi niso najbolj rožnati, lahko idejo o zunanjem, 50 metrskem bazenu v Ribnici podpremo v celoti, razvoj plavalnega kluba Inles je dokazal, da lahko tudi v Ribnici iz nič zraste zdrav, uspešen klub, ki skrbi tako za pozitiven razvoj otrok, kot promocijo Ribnice doma in v tujini.

ZVOK
Sekretar kluba Rihard Pavlin o plavalnem mitingu
Rihard Pavlin o prihajajočih tekmah
Rihard Pavlin o načrtih izgradnje zunanjega bazena
Rihard Pavlin o klubu, številu plavalcev

Marko Modrej

Komentiraj