Ribnica

Osnovna šola in vrtec v Ribnici dobili novi vršilki dolžnosti

Nika Verbinc Mihelič in Darja Šilc

Nika Verbinc Mihelič in Darja Šilc

Ribnica – Sveta javnega zavoda Osnovne šola dr. France Prešern in Vrtca Ribnica sta imenovala vršilki dolžnosti. Pri izbiri kandidatke za ravnateljico vrtca, so se v postopek prikradle nekatere napake, zato je ministrstvo za šolstvo in šport Darjo Šilc, ki je zamenjala ob koncu leta upokojeno Andrejo Hojč, imenovalo kot vršilko dolžnosti za eno leto. Eno leto bo v isti funkciji osnovno šolo opravljala Nika Verbinc Mihelič.

Tam sta dve kandidatki med tremi prijavljenimi dobile enako število glasov članov sveta šole, ministrstvo pa je Vrbinc Miheličevi zaupalo vodenje po tem, ko se je po dveh mandatih upokojil France Ivanec. “Prepričan sem, da bomo z obema vršilkama dolžnosti uspešno sodelovali tako kot tudi z njunima predhodnikoma, » je povedal ribniški župan Jože Levstek.

Letos so v Ribnici za petletni mandat imenovali novega direktorja Javnega podjetja Komunala. Občinska vodstva v Loškem Potoku, Ribnici in Sodražici so soglašala, da je bil med osmimi kandidati na sicer ponovljenem razpisu najbolj primeren Bojan Trdan iz Sodražice. Slednji je po štirih mandatih zamenjal Jožeta Zakrajška, ki je bil prerazporejen na drugo delovno mesto znotraj podjetja.

Vir: dolenjskilist.com, M.G.

Komentiraj