Ribnica

Obvoznica okoli Ribnice umaknjena iz lokacijskega načrta

Ribniški trg
Ribniški trg

Ribnica – Za hitrejšo in varnejšo pot od Kočevja do Ljubljane je poleg izgradnje obvoznice na Škofljici nujna izgradnja tudi obvoznic okoli Ribnice in Velikih Lašč. Čeprav sta bili obe svoj čas umeščeni v prostorske občinske načrte, pa je obvoznico mimo Ribnice ministrstvo za okolje in prostor brez vednosti in občine Ribnica umaknilo.

Ribniški trg

Ribniški trg

Župan Jože Levstek je dejal, da ga je ta odločitev presenetila in da na zadnjem usklajevanju pred potrditvijo OPN v Ljubljani niso imeli pripomb. A odločili so se drugače.

Da je ribniška obvoznica začasno pozabljena, je prvi ugotovil predsednik državnega zbora Janko Veber, ki je dejal, da bo ta spodrsljaj zagotovo upočasnil načrte izgradnje obeh obvoznic, ki sta poleg obvoznice na Škofljici ves čas cokla varnega prometa na tej cesti.

Jože Levstek je še dejal, da sedaj pričakuje umestitev obvoznice v okviru državnega lokacijskega načrta ter, da zaradi tega za začetek ne bodo zamujali postopki pri izgradnji obvoznice okoli Ribnice.

[oglas tip=”180×150″ p=”D”]Potekala bo od Žlebiča mimo Male Gore do Dolenje vasi.

Jože Levstek, lokacijski načrt
Janko Veber, obvoznica

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • Obvoznica mimo Ribnice? A sedaj bi radi delali obvoznice okoli vsakega sela, vasi… Še to eno in edino ubogo državno cesto, ki je sedaj na voljo, ne uspejo dostojno vdrževati pa bi radi še eno, enakovredno(!), cesto aka “obvoznico”. Da ne govorim o občinskih cestah, ki so, malo da ne, podobne makadamskim kolovozom.

    Ne rečem, če bi razmišljali o avtocesti ali vsaj o hitri cesti (npr. vzporedno z železnico, po vsej dolžini, vse od Koč. do Grosuplja). To bi bil napredek, ne pa nov koridor za enakovredno cesto.

    Po drugi strani je državna cesta po Ribniški dolini še relativno ravna in pregledna. Če želijo narediti krajšo/hitrejšo/pretočnejšo cesto do Lj. naj se lotijo ovinkov in klancev med Ribnico in Škofljico. Tam bi dejansko celo lahko pridobili nekaj časovnega prihranka pri vožnji, pa na varnosti tudi.

    Kaj pa sicer poreče “lokalna turistična organizacija”, ko bi še tistih 5 turistov, ki se ustavi na poti na Hrvaško, izgubili na leto?

Komentiraj