Ribnica

Občina Ribnica ni zainteresirana za odkup stavbe nekdanjega doma JLA

Dom JLA v Ribnici

Dom JLA v Ribnici

Ribnica – Po tem, ko ministrstvu za obrambo v prejšnjih letih na treh javnih dražbah ni uspelo prodati stavbe nekdanjega doma JLA v Ribnici, jo sedaj ponujajo občini. Toda Občina Ribnica ni zainteresirana za odkup stavbe nekdanjega doma JLA.

Če bi se lokalna skupnost odločila za to ponudbo bi morala z odkupom solastniškega in sicer 75 odstotnega deleža plačati 665 tisoč evrov. Ponudbo je občina seveda zavrnila in hkrati nadaljevala s postopki za neodplačan prenos lastniške pravice stavbe in pripadajočega zemljišča.

Občina je prvič aprila letos ministrstvo zaprosila za neodplačani prenos stavbe in pripadajočega zemljišča. Prošnja je bila, kot je dejal župan Jože Levstek, seveda zavrnjena, v daljšem odgovoru pa je zapisano, da je po sprejetju zakona o Javnem nepremičninskem skladu tudi ta stavba prenesena na slednjega. To pomeni, da bodo vse naslednje komunikacije potekale s skladom, občina pa bi lahko računala na prenos te stavbe in sicer v okviru skladnega regionalnega razvoja in drugih državnih predpisov. Le v primeru, da bo nova vlada, kandidati za mandatarja pa se močno zavzemajo za krčenje številnih paradržavnih ustanov in skladov, tudi tega ukinila, bi nekoč prestižna stavba sredi Ribnice še bolj propadala. In kaj bodo na vse to rekli kandidati za poslance v državnem zboru, v ribniškem volilnem okraju?

ZVOK: Župan Jože Levstek

Vir: radiokrka.com

Komentiraj