Ribnica

Ob prazniku občine Ribnica podelili priznanja in nagrade za leto 2012

Praznik Občine Ribnica 2012
Praznik Občine Ribnica 2012
Praznik Občine Ribnica 2012

Praznik Občine Ribnica 2012

Ribnica – Občina Ribnica praznuje občinski praznik. 23. oktober v spomin na leto 1492, ko je cesar Fridrih tretji Kočevarjem in Ribničanom izdal poseben patent, ki jim je omogočil, da so doma ročno izdelane izdelke iz lesa lahko brez davka prodajali po vsem cesarstvu.

Že takrat močno udomačena suha roba je še danes ponos ribniške doline, ime pa ji je v svet ponesel ravno šegavi krošnjar, Ribničan Urban. Na to je v svojem nagovoru spomnil tudi ribniški župan Jože Levstek, ki je dela, da občini kljub težkim časom in vsesplošnemu zategovanju pasu še kar dobro gre.

Podelitev nagrad in priznan

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]Za častnega občana so razglasili rojaka Janeza Pečka, ki je leta 1978 skupaj s pokojnim Tonetom Kozlevčarjem ustanovil Ribniški oktet, Urbanova nagrada je šle podjetju Herby za prispevek cestno prometni varnostni.

Gallusovi priznanji sta prejela PGD Dolenja vas, ki je letos praznovalo 140 let in prostovoljka Anica Bolha.

Priznanje občne sta prejeli nekdanji duhovnik župnije Dolenja vas Branko Potočnik in učiteljica ter vsestranska kulturna delavka Andreja Oblak.

Priznanji župana sta šli v roke nekdanjega pomočnik policijske postaje Ribnica Franca Novaka in športnice Lare Jelič.

Kulturni program je izzvenel v spomin 100 letnice rojstva rojaka Bojana Adamiča, njegove uspešnice so izvajali člani Godbe na pihala Ribnica. Zapel je tudi Ribniški oktet.

Janez Peček – častni občan 2012
Župan Jože Levstek ob občinskem prazniku

Vir: radiokrka.com

Komentiraj