Ribnica

Volitve 2011: NSi bo na predvolilni konvenciji v Ribnici predstavila svoje kandidate

NSi

NSi

Ribnica – Kandidati Nove Slovenije (NSi) za državnozborske volitve se bodo v nedeljo, 6. novembra 2011, predstavili na predvolilni konvenciji stranke v Ribnici, v ponedeljek, 7. novembra, pa bodo uradno vložili kandidatno listo. Na njej so skušali najti ravnovesje med mladostjo in izkušenostjo, so sporočili iz stranke.

Na kandidatni listi NSi je 84 kandidatov, od tega 33 žensk (ali nekaj več kot 39 odstotkov) in 51 moških. V stranki so pri sestavljanju liste skušali najti ravnovesje med mladostjo in izkušenostjo: povprečna starost kandidatov je 45 let, 21 odstotkov kandidatk in kandidatov pa je mlajših od 33 let. Najmlajša kandidatka NSi je stara 21 let, najstarejši kandidat pa 68 let, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Novakova skupaj z Jarcom v četrti volilni enoti

Na listi je veliko znanih ljudi, ki so se že dokazali, dodajajo v NSi. V prvi volilni enoti so izpostavili podpredsednika stranke Mateja Tonina , predsednika sveta NSi Matevža Kleča in nekdanjega poslanca Antona Kokalja , v drugi predsednika Mlade Slovenije (MSi) Jerneja Vrtovca in nekdanjega poslanca Cirila Testena , v tretji pa glavnega tajnika NSi Roberta Ilca , nekdanjo ministrico za visoko šolstvo Mojco Kucler Dolinar , nekdanjega člana uprave Darsa Aleša Hojsa , nekdanjega direktorja založbe Mladinska knjiga Milana Matosa in odvetnika stranke Radovana Cerjaka .

Predsednica stranke Ljudmila Novak bo kandidirala v četrti enoti, poleg nje pa še nekdanji ljubljanski svetnik Mihael Jarc. V peti enoti so v stranki med znanimi imeni izpostavili podpredsednico NSi Alenko Švarc, direktorja bolnišnice Slovenj Gradec Janeza Lavreta, podpredsednika MSi Aleksandra Reberška in nekdanjega poslanca Draga Korena, v šesti nekdanjo poslanko Vido Čadonič Špelič in nekdanjega generalnega konzula Matjaža Longarja, v sedmi pa nekdanjega poslanca Martina Mikoliča.

Listo podprlo slabih štiri tisoč državljanov

Stranka bo listo kandidatov, ki jo je v šestih dneh s svojim podpisom podprlo več kot 3800 državljank in državljanov, vložila v ponedeljek, 7. novembra. Dan pred tem pa se bodo vsi kandidati javnosti predstavili na predvolilni konvenciji NSi v športni dvorani v Ribnici, so še zapisali v sporočilu NSi za javnost.

Vir: finance.si

Komentiraj