Pisma bralcev

Politika in predčasne državnozborske volitve 2011

Apriori zavračam javno diskusijo na temo politike. Tokrat bom naredil izjemo in napisal par besed mojega mišljenja o njej ( nekateri to z gnusom zavračajo, saj je le njihovo mišljenje verodostojno in pravilno, drugi so itak komunisti, domobranci, ta rdeči in kaj vem kakšni pridevniki ), dopuščam tudi replike na ta pogled, po želji piscev  replike lahko vključite tudi  pljuvanje po meni,  sem imun na take primitivnosti.

[oglas tip=”160×600″]Torej, gnusi se mi, ko spremljam po medijih ( pa verjemite da dosti preberem), kako razno razni analitiki  “pametujejo” letošnje predčasne volitve. Vsi so izredno dobro poučeni o vsem, za vsak zaplet stresejo iz rokava “pravilen” pogled in odgovor. Koliko so imeli prav se vidi po tokratnih javnomnenjskih anketah. Totalno brcanje v meglo.  Da ne omenjam komentarjev na raznih forumih, kjer so presegli blago rečeno dobro mejo okusa. Pika na i je ” trenerkariada“.

Pa ljudje božji, a se sploh zavedamo v kakšni krizi smo. In to ne po zaslugi tokratnih volitev, pač pa po dejstvu, da še vedno vztrajamo na delitvah levo-desno. Vsak vztraja na svojih okopih, če pa bog ne daj zgubi volitve, je pa sploh vse drugo krivo, le dotični ne. Imamo ogromno problemov v gospodarstvu, ljudje živijo na robu eksistenčnega minimuma, marsikdo nima za kruh, pametnjakoviči pa guslajo in guslajo vedno eno in isto. Daj nehajte že enkrat in se posvetite poslu, za katerega ste bili izbrani.

Tudi v pogovorih med navadnimi ljudmi se čuti naelektrenost, saj vsak zagovarja svoj prav, svojega favorita, izredno redki so sogovorniki, ki pravijo da nas lahko iz krize potegne le skupna vprega, ne glede na barvo trenirke in napisa na roki. Imel sem priliko slišati ” usklajevanje mnenj” dveh drugače dobrih prijateljev, ki sta volila kot po navadi različno, eden Jankoviča eden Janšo. Pa to človek ne more verjeti. Kakšne argumente sta trosila.  In še cvetka na koncu usklajevanj: Vpraša volilec Jankoviča, ” A tebi Janša plača, da ga tako zagovarjaš“, nakar volilec Janše odgovori: ” Ne me ne plača, ampak piknike ima pa daleč najboljše, kjer se pije in je zastonj“.   Se pravi da ni volilec Janše po prepričanju, ampak zaradi piknikov. Če to ni bolno, potem ne vem kaj je.

Za mene kot navadnega človeka sploh ni pomembno kdo je na oblasti. Zame je poglavitno dejstvo, da je izvoljen od nas, da se bori za dobrobit mene in ostalih ljudi, ki so ga volili. Prestiž kdo je v koaliciji in opoziciji pa naj raje odložijo za čas, ko ne bodo imeli kaj početi in bo država cvetela ( če). Do takrat pa ima da gara kot delavka za tekočim trakom in delavec na gradbišču. Pa če se ne bo tako tudi obnašal in ne bo mogel pokazati rezultatov svojega dela, se ga odpokliče. Vsaj to pravico bi moral imeti volilec. Tako pa sedaj kuhajo predvolilne golaže, nakladajo da se kar kadi, ko pa pridejo v parlament, potem pa vse tiho je bilo.

Vsi pametnjakoviči pa, ki ste sedaj s svojimi komentarji najbolj pametni, sestavljate koalicije po svojem okusu, vedite, volilci imajo vedno prav.

Tudi sam sem občutil gnev pred leti na lokalnih volitvah. Imam spletni portal, na katerega so navalili za objave predvolilnih pamfletov. Pa ni bilo nič iz vsega tega, kajti točno se ve kaj portal objavlja in kaj ne. Poskušali so tudi odkupiti domeno s vsebino vred za čedno vsoto €vrčkov ( seveda iz neobstoječega Email naslova) pa zopet ni šlo. Od takrat me še vedno določeni tipi malo postrani gledajo, nekateri pa še bolj cenijo načelnost. Ker kot pravijo “politika je ku….! Pa še res je.

Torej mi smo svojo dolžnost opravili, na vrsti so izvoljenci. Naj opravljajo svoj posel, za katerega so jih izbrali. Komentatorji in analitiki pa ocenjujte njihovo delo objektivno po rezultatih, ne po strankarski barvi in taborih. Le tako bomo na naslednjih volitvah znali objektivno oceniti njihovo delo ( kar spomnite se strank, ki so na volitvah izgubile verodostojnost in ostale zunaj parlamenta), kar je tudi pošteno do vseh nas. AMEN.

Sedaj pa dežurni analitiki navalite. Bom vsaj nasmejano bral komentarje, kakršni koli že bodo.

Jože Levka

2 komentarja

  • Animl je rekel/rekla:@Janako PrunkZ vašim pisanjem se ne strnjiam v celoti. Res je da so univerze(MB in LJ ) včasih bile pasivne, vendar danes temu ni tako.Kriteriji za napredovanje so postali jasni in univerzalni za vse(zaostrili so se znanstvene objave v revijah z impact faktorji, za doktorja, za docenta, za izr.prof in prof). Po statistikah sodi Slovnija med države z največjim številom objav znanstvenih člankov v revijah z IMPACT faktorji na prebivalca(raziskovalca). Tendence so nadvse spodbudne Zakaj podjetja ne bi iskoristila tega potenciala?. Ideja o tehnološko-znanstvenem parku se mi zdi dobra. Če želimo kvalitetno raziskavo si znanstvenik ne sme belit glave z tržno ekonomijo. Zato imamo ekonomiste. Naloga znanstvenika je znanstveno delo.Kar se financiranja tiče, pa mislim da naj bi se park pretežno financiral iz zasebih sredstev(tako sem razbral iz pisanja)..

Komentiraj