Ribnica

Nogometni turnir med Italijani in Slovenci

Silvio Purgatori in Jože Levstek
Silvio Purgatori in Jože Levstek
Silvio Purgatori in Jože Levstek

Silvio Purgatori in Jože Levstek

Ribnica – V okviru obiska delegacije iz Arcevie, že 40 let pobratene občine z občino Ribnico, so pretekli vikend poleg glasbenikov Ribnico obiskali tudi tamkajšnji nogometaši.

V petek, 3.8.2012 zvečer je namreč rock zasedba Donut Cross nastopila in nadvušila občinstvo na Grajskih večerih v ribniškem Gradu, v soboto pa so nogometaši iz Arcevie, ekipa Avis Arcevia Caber nastopili na futsal turnirju, na katerem so se v Športnem centru Ribnica pomerili s Klubom malega nogometa Fragmat Extrem iz Sodražice.

Najprej sta igrali ekipi Extrem U-21 B, ki je premagala ekipo Extrem U-21 A z 2:1. V drugi tekmi je ekipa trenerjev različnih selekcij Fragmat Extrema premagala Arcevio s 4:1. V tekmi za tretjo mesto, kjer sta se pomerila poraženca prvih dveh tekem so Italijani po streljanju kazenskih strelov Extremovce U-21 B premagali s 5:4. Po rednem delu je bilo 3:3. V tekmi za prvo mesto je Extrem U-21 A premagal trenerje z rezultatom 5:2.

[oglas tip=”180×150″]Turnirja se je sicer udeležilo malo gledalcev, med njimi pa smo videli župana občine Ribnica Jožeta Levstka, podžupana Vinka Levstka, direktorja občinske uprave Janeza Mateta, nekaj svetnikov občinske uprave, selektor nogometašev iz Arcevie pa je bil bivši župan omenjenega mesta Silvio Purgatori, ki je bil tudi vodja delegacije in Ribnico kljub temu, da je županski stolček prepustil svojemu nasledniku Andrei Bomprezziju, zelo rad obišče. V želji po nadaljnjemu športnemu sodelovanju je Purgatori povabil sodraške nogometaše, da naslednje vrnejo obisk. Za Extremovce je bilo to prijetno druženje in dober uvod pred začetkom sezone, ko se bodo na pripravah kaj kmalu zbrali člani in maldinci U21.

Naslednji obisk Italijanov s sedanjim županom bo v času Ribniškega semnja, prvi vikend v septembru, Ribničani pa bodo uradni obisk v Arcevio vrnili konec septembra.

Vir: radio1.si

Komentiraj