Ribnica

Nemškovaški gasilci prejeli 1000€

Podelitev čeka PGD Nemška vas
Podelitev čeka PGD Nemška vas

Nemška vas – Ob zaključku leta so v Zavarovalnici Triglav okrepili tradicionalno sodelovanje z lokalnim okoljem. Del finančnih sredstev, ki jih vsako leto namenjajo za poslovna novoletna darila, so tokrat razpršili po vsej Sloveniji in podprli 22 različnih projektov. Od tega 5 projektov v osrednji Sloveniji, kamor spada tudi Ribnica.

Podelitev čeka PGD Nemška vas

Podelitev čeka PGD Nemška vas

Eden od izbranih projektov v okviru njihove novoletne preventivne akcije, s katero želijo prispevati k ozaveščanju ter zmanjšanju nevarnosti in potencialnih nezgod, je povezan tudi s Prostovoljnim gasilskim društvom Nemška vas v občini Ribnica.

Društvu so v pondeljek, 21.12.2014 podelili ček v vrednosti 1.000 evrov, ki jih bodo, kot je povedal predsednik društva Mitja Govže, porabili za nakup novih oblek.

Aleš Klement, direktor ljubljanske območne enote Zavarovalnice Triglav je ob predaji povedal, da je vesel, da so sredstva dobili v Nemški vasi, kjer je skoraj vsak vaščan gasilec.

V majhni vasici, v kateri so doma tudi župan Jože Levstek, poslanec Jože Tanko, veleposlanik v Srbiji Franc But … je preko 100 gasilcev.

Za dodelitev sredstev so na zavarovalnici objavili razpis, na katerem so nemškovaški gasilci oz. Nemčani, kot pravijo domačini, uspeli.

Direktor Območne enote Zavarovalnice Triglav Ljubljana Aleš Klement o prednovoletni akciji
Predsednik PGD Nemška vas Mitja Govže ob prejemu čeka

Vir: radio1.si

Komentiraj