Ribnica

Natečaj: Festival mlade literature URŠKA 2017

Festival mlade literature URŠKA 2017
Festival mlade literature URŠKA 2017

Festival Urška združuje mlade avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj JSKD s selektorji izbere pet finalistov in najboljšemu v naslednjem letu izda knjižni prvenec.

URŠKA 2017, razpis za mlade literarne ustvarjalce

KDO VABI: Revija Mentor in JSKD
KOGA: mlade literate, od 15. do 30. leta starosti
KAJ: neobjavljena literarna besedila – poezijo (do 10 pesmi), prozo (do 10 strani), dramska besedila (do 10 strani) – lahko odlomek (s krajšo obnovo)
KAKO IN KAM: e-prijava za podatke o avtorju (spodaj), besedila na e-naslov: mentor@jskd.si
ROK PRIJAVE: petek, 20. 1. 2017

KJE: šest regijskih srečanj in delavnic s strokovnimi spremljevalci, od februarja do aprila 2017, v Novem mestu, dvorcu Bukovje, Logatcu, Kopru, na Ptuju in v Škofji Loki ter s sodelovanjem območnih izpostav JSKD.

VEČ NA in E-PRIJAVA: http://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/urska/urska_17/uvod.htm

Prosim za posredovanje srednjim šolam, gimnazijam, mentorjem in profesorjem, knjižnicam, literarnim skupinam in kulturnim društvom, medijem in predvsem – mladim literarnim ustvarjalcem z vašega območja!

Na kratkih literarnih delavnicah bomo govorili o prejetih besedilih, o literaturi na splošno, o branju in pisanju, odpravljanju klišejskih napak, o objavljanju v literarnih revijah in zbornikih, o izdajanju leposlovja …

Hkrati imamo odprt tudi razpis za 30. Roševe dneve 2017 – besedila in literarna glasila na: http://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/rosevi_dnevi/2017/o_prireditvi_17.htm

Za vse udeležence naših srečanj bo tudi v letu 2017 letna naročnina na revijo Mentor za štiri številke le 15,00 € (priponka).

Komentiraj