Ribnica

Na zimskem državnem prvenstvu v plavanju Joštu kar štiri zlata in dva bronasta odličja

Jošt Pavlin, Kranj 2012
Jošt Pavlin 4x zlato, 2x bron
Jošt Pavlin, Kranj 2012

Jošt Pavlin 4x zlato, 2x bron

KranjV Kranjskem bazenu, na zimskem državnem prvenstvu v plavanju, kategorija dečki in deklice, Joštu kar štiri zlata in dva bronasta odličja. Pretekli konec tedna so se končala še zadnja zimska državna prvenstva v plavanju.

Zadnji so nastopili plavalci v kategoriji dečkov in deklic. Kot smo uspehov Ribničanov že navajeni, nas tudi ta konec tedna niso pustili na cedilu, veliki met, za zaključek, je uspel Joštu Pavlinu, ki je nepričakovano osvojil kar štiri zlata in dve bronasti odličji.

Jošt, ki je na prvenstvo odšel v upanju, da osvoji vsa zlata odličja v prsnih tehnikah, je k temu dodal še odličja v mešani, prosti in delfin tehniki. Na koncu so se številke ustavile na šestih odličjih in sicer je Jošt postal zimski državni prvak v prsni tehniki na 50m, 100m in 200m, ter na 100m mešano. Bronast pa je bil na 50m delfin in 50m prosto.

Poleg Jošta je lep rezultat uspel še Robiju Lovšinu, ki je v mlajši kategoriji osvojil bronasto plaketo na 50m delfin in se vse dni uvrščal v »B« finala. V finalnih nastopih sta nastopala še Ožbe Poje in Blaž Ficko in se redno uvrščala med 16 najboljših. V ekipi Ribničanov sta nastopili še Tinkara Padar in Kaja Ana Štimec.

Čestitamo !!!
Rihard PAVLIN, sekretar PK

Komentiraj