Ribnica

Med kandidati za predstavnike v skupščino Vzajemne tudi mladi iz Ribniško-kočevske regije

Ljubljana – V ponedeljek, 23. maja 2011, so člani Vzajemne prejeli pošto z glasovnico, s katero lahko glasujejo za svoje predstavnike v skupščino Vzajemne. 870 tisoč članov Vzajemne bo tako izbiralo člane skupščine, med kandidati pa so tudi mladi iz Ribniško-kočevske regije.

Volitve potekajo v petih starostnih razredih, zato je oblikovanih pet različnih glasovnic – vsak član prejme le tisto, ki pripada njegovemu starostnemu razredu. Na glasovnicah je 54 kandidatov, izjema je peti razred, v katerem je prispelo manj veljavnih kandidatur in se je na glasovnico uvrstilo 47 kandidatov. Med 54 oziroma 47 kandidati bodo člani lahko obkrožili najmanj enega do največ 27 kandidatov. Prvih devet kandidatov z največ prejetimi glasovi v posameznem starostnem razredu bo izvoljenih v 45-člansko skupščino (5 razredov x 9 kandidatov). Ostalih 90 izvoljenih zastopnikov pa bodo nadomestni zastopniki (5 razredov x 18 kandidatov).

V 1. starostnem razredu (rojeni do vključno 18. 7. 1976 in mlajši) pa so tudi kandidati iz naše regije, in sicer:

3 – Jože Šobar

15 – Gregor Košir

52 – Franc Mihelič.

Na skupni listi KGZS in Društva Mali delničarji so še naslednji kandidati:

4 – Primož Jelševar

5 – Janez Erčulj

6 – Matej Anžur

9 – mag. Tamara Stanković

20 – Jerica Potočnik

21 – Mateja Ažman

29 – Suzana Vodopivec

Letošnja novost je, da bodo lahko zavarovanci Vzajemne glasovali tudi elektronsko (https://www.vzajemna.si/glasovanje/).  Prvič v naši državi bo tako mogoče glasovati tudi po spletu, Uprava Vzajemne si je spletno glasovanje ogledala pri podobni zavarovalnici na Švedskem.

Glasovanje po pošti in preko spletne strani bo potekalo od 23. maja do 1. junija, na voliščih pa 8. junija.

Komentiraj