Ribnica

Sedanji župani v nove boje za ponovno župansko mesto

Jože Levstek, župan Občine Ribnica

Sedem izmed osmih županov občin zahodne Dolenjske med Turjakom in Kolpo bo jeseni vnovič kandiralo na letošnjih volitvah.

Koliko je županska funkcija kljub vsem pomislekom vendarle mikavno opravilo, čeprav zgolj za štiri leta, znajo povedati vsi župani občin med Turjakom in Kolpo. Tako niti ne preseneča, da se bodo aktualni prvi možje občin Dobrepolje, Velike Lašče, Ribnica, Sodražica, Kočevje, Kostel in Osilnica tudi letos jeseni potegovali za nove mandate.

Ta funkcija pa ne zanima več župana občine Loški Potok, sicer neodvisnega Janeza Novaka, ki se bo po 16 letih županovanja upokojil. Janez Pavlin iz Nove Slovenije – župan občine Dobrepolje – bo drugič kandidiral, Anton Zakrajšek iz SDS-a v Velikih Laščah pa četrtič.

V drugo bodo “tekli” župani Ribnice Jože Levstek (SDS), Osilnice Antun Volf (Neodvisen) in Sodražice Blaž Milavec (SLS), v četrto pa župan Kostela Valentin Južnič (SLS). Kot je že znano, se bo za peti mandat potegoval tudi kočevski župan Janko Veber, sicer član SD-ja .

Aktualni župani bodo imeli letos v prav vseh občinah močne protikandidate, kar pa bo volitvam zagotovo dalo še dodatni naboj.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj