Ribnica

Na Županovem dnevu zbrali 1000 € za nakup šolskih potrebščin

Na Županovem dnevu zbrali 1000 € za nakup šolskih potrebščin
Na Županovem dnevu zbrali 1000 € za nakup šolskih potrebščin

Ribnica – V kuharskem izzivu sta ribniški župan, Samo Pogorelc in Bine Volčič na Županov dan v ribniškem gradu za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke zbrala 1.000 €.

V tem vikendu sta za nami dve izjemni prireditvi. Dan državnosti, katerega smo praznovali že ta petek, ter Dan piva in kulinarike (glavna »krivca za to izjemno prireditev sta naša pivovarja Domen Peček in Grega Vlašič). Letos smo vse to umestili pod okrilje edinstvenega dogodka v naši državi in sicer ŽUPANOV DAN.

Dopoldan je bila tržnica z lokalnimi ponudniki, popoldan pa vrhunec dogajanja v našem gradu in v njegovi neposredni bližini. Tako je bilo možna: izposoja športnih rekvizitov, branje v knjižnici pod krošnjami, na naši INFO točki ste lahko pridobili turistične informacije, si ogledali razstave, muzej in seveda poskusili odlično pivo in kulinariko. Ves čas pa super glasbena podlaga, v poznih popoldanskih urah pa dva izjemna koncerta.

Tudi sam sem se preizkusil v kuhinji in z izjemnim Binetom Volčičem. Celoten izkupiček, ki ste ga namenili ob poskušanju najine pogače, smo namenili za šolske potrebščine socialno ogroženim družinam.
Ob tej priložnosti bi se želel zahvaliti vsem Vam, k ste včeraj obiskali ŽUPANOV DAN. Pogled na celoten grajski kompleks je bil izjemen. Prav tako je bilo čutiti izjemno energijo, kar je bistveno. Tudi šef Bine, je bil nad dogodkom in nad vsemi vami resnično navdušen. Zadovoljstvo vseh vas, je tisto kar šteje.

Posebna zahvala pa seveda velja tudi vsem ki ste v tem projektu sodelovali, saj brez vas tega uspeha ne bi bilo. Včeraj smo zopet dokazali, da skupaj znamo in zmoremo. Izjemno sem ponosen na vse. Se že veselim novih izzivov, ŽUPANOV DAN pa mislim da se vsi strinjamo, mora postati tradicija. 

Samo Pogorelc

Komentiraj