Ribnica

Na prenovljenem grajskem dvorišču potekal sedaj že tradicionalen Županov dan 2022

Ribnica – V soboto, 18.6.2022, je na prenovljenem grajskem dvorišču potekal sedaj že tradicionalen Županov dan. Prireditev, ki z dobrodelno noto, v osrčje ribniškega gradu privabi vsako leto večje število občanov, je tudi letos privabila veliko število vseh, ki so si želeli sončen sobotni dan preživeti drugače.

Župan Samo Pogorelc je v družbi kuharskega mojstra Bineta Volčiča ponovno pokazal svoje kuharske spretnosti in z zbiranjem sredstev za družino, ki jim je pred kratkim pogorela hiša, izkazal tudi veliko srce. Ponovno smo dokazali, da je v Ribnici skrb za sočloveka še vedno pomembna in da zmoremo tudi v teh težkih časih darovati za dober namen. Skupaj je bilo zbranih 1.000 evrov sredstev.

Sončno sobotno popoldne je znotraj grajskih zidov, poleg dobrodelne note, ponujalo možnost in priložnost druženja ob dobri pijači in izvrstni kulinariki. Dogodek za vse generacije so popestrile tudi ribniške podeželske žene. Mali kuharji so lahko pokazali kuharske spretnosti v kuharskem doživetju za male šefe ali pa svoj navdih iskali v slikanju in se preprosto podali v svet pravljic in domišljije v Knjižnici pod krošnjami, ki je prav na Županov dan odprla svoja vrata.

Na vroč poletni dan je prijala tudi vožnja s supi po naši Bistrici v vodnem doživetju pred grajskim obzidjem. Zahtevnejši so se lahko podali z novimi električnimi gorskimi kolesi na raziskovanje širše okolice. Za zabavo in dobro vzdušje pa so poskrbeli raper Trkaj in glasbena skupina dan D ter domači pihalni orkester.

Komentiraj