Ribnica

Lucija Kous postavila nov mejnik ribniškega plavanja

Lucija Kous

Lucija Kous

Ribnica – Na absolutnem državnem prvenstvu je Luciji Kous uspelo odplavati normo za nastop na evropskem mladinskem prvenstvu v Beogradu. S tem pa je postala tudi prva plavalka ribniškega plavalnega kluba, ki bo nastopila na enem od tekmovanj najvišjega ranga, so sporočili iz kluba.

Minuli konec tedna je v kranjskem olimpijskem bazenu potekalo absolutno državno prvenstvo, ki je pomenilo tudi zadnje tekmovanje na katerem lahko plavalci in plavalke odplavajo normo za nastop na enem od večjih tekmovanj v letošnjem poletju.

Na prvenstvu so poleg najboljših ribniških plavalcev nastopil tudi skoraj vsi slovenski plavalci kadetske, mladinske in članske reprezentance ter tudi nekateri reprezentantje iz Hrvaške, Avstrije in Belorusije.

Med ribniškimi plavalci se je zopet izkazala mlada 16 letna Lucija Kous, ki si je v soboto priplavala uspeh kariere. Po dveh odličnih nastopih v četrtek z 4. mestom na 50m hrbtno in 2. mestom na 200m hrbtno, ko je za le nekaj stotink sekunde zgrešila normo za nastop na evropskem prvenstvu v Beogradu, ji je le to v sobotnem finalu z 2. mestom na 100m hrbtno, s časom 1:05,05 tudi uspelo. V Beogradu bo Lucija zastopala barve slovenske mladinske reprezentance od 6. – 10.7.2011. S tem časom pa se je približala tudi najboljšim mladim evropskim plavalkam in se bo na prvenstvu zagotovo enakovredno borila za finalne nastope.

Poleg odličnih nastopov Kousove, pa so na prvenstvu zelo uspešno nastopili tudi nekateri drugi ribniški plavalci. Jan Zajc je osvojil med slovenskimi plavalci 3. mesto na 200m hrbtno in 5. mesto na 100m hrbtno, Anže Pavlin je osvojil nehvaležno 4. mesto na 50m delfin in 100m hrbtno. Poleg njih so v finalnih nastopih uspešno plavali tudi Jana Mate, Tim Zobec, Jošt Pavlin, Chad Andoljšek, Maja Guduraš in Nika Henigman.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj