Ribnica

Lokalne volitve 2010: V Ribnici župani bolj ali manj že znani?

Jože Levstek

Jože Levstek

Ribnica – Ribničanom, ki večinoma bolj kot kandidata volijo stranko, se na jesenskih lokalnih volitvah ne obeta veliko presenečenj. Poleg Gregorja Viranta (Civilno gibanje) in Janeza Merharja (NSi), ki večjih možnosti za položaj župana nimata, se bodo v boj podali še trije Ribničani – Jože Levstek, Janez Pucelj in mag. Andreja Škrabec.

Sedanji župan Jože Levstek (SDS), ki se bo potegoval za drugi mandat, je z dosežki v preteklem mandatu zadovoljen. Občina, ki jo je prevzel pred štirimi leti, je bila brez vizije in v dolgovih, skupaj s sodelavci pa mu je razmere uspelo urediti.

Župan pravi, da bo zmagal v prvem krogu

V prihodnjih letih bo najpomembnejša naloga priprava kakovostnih projektov, s katerimi bomo skušali pridobivati državna in evropska sredstva. Na drugem mestu je varovanje okolja in promet, zavzemal pa se bom tudi za spodbujanje podjetništva in kmetijstva,” pravi Levstek, ki je prepričan, da bo zmagal že v prvem krogu.

A račune mu lahko kljub temu prekriža Andreja Škrabec (Zares), ki kandidira s podporo strank SD, DeSUS in LDS. Občina bi pod njeno taktirko spet postala gospodarsko, kulturno in športno središče, najprej pa bi se lotila prenove občinske spletne strani.

Andrejo Škrabec podpirajo štiri stranke

Osnova za nadaljnje korake bo skrbna preučitev dosedanjega finančnega in gospodarskega poslovanja občine. Znotraj zaposlenih bi vzpostavila dobro informacijsko povezanost, ki bi temeljila na njihovi strokovnosti, kar je pogoj za uspešno izvajanje zadanih ciljev in vizij,” dodaja Škrabčeva, ki prvič v zgodovini Ribnice nastopa kot kandidatka s podporo štirih strank. “Zavzemam se za povezovanje, ne razdruževanje, saj je bilo tega v preteklosti preveč. Zadeve sem se lotila strokovno in s čutom, ljudje pa naj odločijo, ali so pripravljeni na spremembe,” je o svojih možnostih povedala Andreja Škrabec.

Podjetnik Janez Pucelj kot neodvisni kandidat

Za glasove volilcev se bo boril tudi podjetnik Janez Pucelj, ki kot neodvisni kandidat kandidira s podporo volilcev. Vlogo župana bo, tako kot ostala dva tekmeca, opravljal profesionalno, saj, kot pravi sam, delo župana jemlje skrajno resno in odgovorno in ne kot hobi. “V svojem mandatu bom največ poudarka dal urbanizaciji Ribnice in gospodarstvu, pri čemer je pomemben industrijsko-obrtni kompleks. Občina mora biti tudi odprta in komunicirati s civilno sfero ter strokovno javnostjo, saj se bodo na tak način verodostojno izluščile potrebe in pričakovanja ljudi,” o svoji viziji pravi Pucelj, ki je svojo kampanjo zaznamoval z besedami: “Ne dajem poceni predvolilnih obljub, saj so jih ljudje že siti.

Vir: dnevnik.si

Komentiraj