Ribnica

Lokacije, kjer bodo policisti jutri merili hitrost – tudi v Ribnici

Mobilni merilnik hitrosti v prtljažniku avta. (Foto: Saša Despot)
Mobilni merilnik hitrosti v prtljažniku avta. (Foto: Saša Despot)

V sklopu akcije Hitrost, ki se je pričela včeraj (17.4.2017) in bo trajala do 23. aprila 2017, se bodo jutri (19.4) slovenski policisti pridružili vseevropski maratonski akciji merjenja hitrosti. Vozniki lahko pričakujejo, da bodo policisti in redarji v sredo nadzirali hitrost na več kot 600 lokacijah po vsej državi. 

Lokacije meritev, ki jih pokriva PP Ribnica

Policijska enota Vrsta ceste Ime naselja Ura nadzora
PP RIBNICA  GLAVNA CESTA GRIČ PRI RIBNICI, GII/106 06:00 – 08:00
PP RIBNICA  GLAVNA CESTA  GORIČA VAS GII/106 08:10 – 10:10
PP RIBNICA  GLAVNA CESTA  TURJAK GII/106 11:00 – 12:45

Seznam vseh lokacij meritev je na voljo na spletni strani policije na naslovu LOKACIJE MERITEV, april 2017 ali pa v spodnji aplikaciji.


Z napovedanimi aktivnostmi želi policija okrepiti zavedanje prometnih udeležencev, da je neprilagojena hitrost lahko velika grožnja za nastanek najhujših prometnih nesreč.

“Z nadzorom želimo dolgoročno vplivati na voznike, da spremenijo svoj slog vožnje, in sicer da vozijo čim bolj defenzivno, umirjeno ter da so pozorni na šibkejše udeležence v prometu.”

Policija ob tem opozarja na izkušnje iz preteklih let, ki kažejo, da policisti na dan maratonskega nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije.

“Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog osem odstotkov prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.”

Vir: zurnal24.si

Komentiraj