Ribnica

Letna skupščina Gasilske zveze Ribnica 2016

Predsednik Gasilske zveze Ribnica Cveto Marinšek (levo)
Predsednik Gasilske zveze Ribnica Cveto Marinšek (levo)

Ribnica – Na letni skupščini Gasilske zveze Ribnica, ki jo sestavlja 20 društev iz občin Ribnica in Sodražica z več kot dva tisoč gasilci, so udeleženci pod drobnogled vzeli delo v lanskem letu, ter se seznanili s smernicami za leto 2016.

V številnih poročilih je bil jedrnato povzet presek postorjenega v letu 2015. Predsednik Gasilske zveze Ribnica Cveto Marinšek je dejal, da so kljub neugodnim denarnim razmeram v celoti izpolnili načrt, ne da bi se dotikali malenkosti.

Marinšek je še posebej izpostavil zavzetost Zveze in seveda društev pri lanskih dogodkih, proslavam 120 letnice Gasilskega društva Ribnica in 60 letnice Gasilske zveze, izdaji Gasilskega zbornika in veliki vaji (novembra) na železniških tirih v mesecu varnosti pred požari.

Lansko leto je preseglo s presežki, tudi letos ne bo manjkalo dejavnosti, teža pa bo na izobraževanju. Eno je že zaključeno drugo se bo kmalu začelo. Gasilska zveza je organizacijsko umeščena med državo in občino.

Marinšek je poudaril, da zveza sicer dobro sodeluje z obema občinama, a nekatere težave ostajajo.

Vsa poročila so bila na skupščini potrjena, domači gasilci in številni gosti pa so zvezi zaželeli uspešno delo tudi letos.

Komentiraj