Ribnica

Korupcije pri podelitvi koncesije in oddaje javnih naročil občine Ribnica ni bilo

Ribnica – Komisija za preprečevanje korupcije  je obravnavala anonimno prijavo o sumu korupcije v zvezi s podelitvijo koncesije in oddaje javnih naročil občine Ribnica. Prijava se je nanašala na postopek podelitve koncesije za projekt kotlovnice na lesno biomaso in na investicijo v izgradnjo Severne servisne ceste oziroma komunalno opremljanje OC Breg.

Na podlagi razpoložljivih podatkov in pavšalnih navedb v anonimni prijavi, komisija ni mogla potrditi očitkov prijavitelja, zato je sprejela sklep, da se zadeva zaključi z obravnavo primera in arhivira.

Naj spomnimo, da je pred približno poldrugim letom, v času, ko se je predvolilna kampanja že začenjala, iz Ribnice nekdo komisij sporočil, da županov urad negospodarno ravna z občinskim premoženjem, torej proračunskim denarjem. Zato naj komisija ukrepa in morebiti proti odgovornim tudi ukrepa. A kot se je izkazalo, to je bil strel v prazno, sklep protikorupcijske komisije je seveda za občino olajšanje, čeprav, kot je dejal župan Jože Levstek, v nobenem trenutku niso dvomili, da so pri porabi proračunskega denarja ravnali v skladu z zakonodajo.

Preberite si odgovor komisije: Obvestilo o zaključku zadeve v postopku obravnave suma korupcije

ZVOK: Župan Jože Levstek o prijavi

Vir: radiokrka.com in ribnica.si

Komentiraj