Ribnica

Komunala Ribnica bo zamenjala skupinske zabojnike za preostanek odpadkov z individualnimi

Komunala Ribnica

Komunala Ribnica

Ribnica – V mesecu aprilu 2012 bo Komunala Ribnica d.o.o. pričela z zbiranjem preostanka odpadkov (mešani komunalni odpadki) po sistemu od vrat do vrat na testnih območjih. To pomeni, da bomo preostanek odpadkov pobirali pri vsaki hiši iz individualnih zabojnikov.

Gospodinjstvom, ki imajo do vključno šest članov, pripada 120 lzabojnik, gospodinjstvom, ki imajo sedem ali več članov, pa 240l zabojnik.

Na sprednji strani zabojnika bo vtisnjena identifikacijska številka, vrsta odpadka za katerega je zabojnik namenjen in logotip komunale.

Zabojnike bo zagotovila in vam jih dostavila na dom Komunala Ribnica d.o.o po konkurenčni ceni in sicer bo 120l zabojnik stal 25€z ddv, 240 l zabojnik pa 32,50€ z ddv. Zaračunali jih bomo v petih mesečnih obrokihna rednih položnicah, kar pomeni, da boste pet mesecev plačevali po 5€ več (za 120l), oziroma 6,5€ več (za 240l) in s tem pokrili nakup zabojnika. Obračun zabojnika bo prikazan z dodatno postavko. Kot informacijo naj povemo, da so redne maloprodajne cene za 120l zabojnik od 42 do 50€, za 240l zabojnike pa od 54 do 65€.

Distribucija zabojnikov se bo okvirno izvajala od 26.03. dalje v dopoldanskem in popoldanskem času. Pri vas doma se bo oglasil naš pooblaščenec in vam predal zabojnik z pisnimi navodili glede zbiranja in oddajanja preostankov odpadkov. Zaradi lažje evidence boste prevzem zabojnika za preostanek odpadkov potrdili s podpisom. V kolikor vas takrat ne bo doma, bo pooblaščenec navodila pustil v nabiralniku, zabojnik pa na hišnem pragu.

Odvoz se bo izvajal enako kot do sedaj, kar pomeni enkrat na štirinajst dni (en teden preostanek odpadkov (MKO), drugi teden vreče z embalažo, tretji teden ponovno preostanek odpadkov…). Odjemna mesta in dan odvoza ostanejo enaka, kot za rumene vreče. Z začetkom individualnega zbiranja in odvoza preostanka odpadkov na testnih območjih se bo prekinilo zbiranje in odvoz iz skupinskih zabojnikov na teh območjih, ti zabojniki bodo odstranjeni.

Testna območja, na katerih bomo pričeli z zbiranje preostanka odpadkov od vrat do vrat so: Grčarice, Grčarske Ravne, Kot pri Rakitnici, Rakitnica, Dolenja vas, Prigorica, Lipovec, Otavice, Makoše, Blate, Goriča vas, Hrovača, Bukovica, Dane, Zadolje, Sajevec, Jurjevica, Kot pri Ribnici, Sušje, Breže, Dolenji Lazi, Zapuže in Breg.

Vzporedno z delitvijo zabojnikov bo vsako gospodinjstvo za obdobje enega leta brezplačno dobilo namenske rumene vreče za zbiranje in oddajanje odpadne embalaže. V kolikor vam bo vreč predčasno zmanjkalo, jih boste lahko dokupili na Komunali Ribnica v času uradnih ur.

Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete na telefon 01/8361-138 ali nam pišite na E: komunala.ribnica@siol.net.

Komunala Ribnica d.o.o.

1 komentar

Komentiraj