Ribnica

Janez Škrabec v Moskvi podpisuje stomilijonsko pogodbo

Janez Škrabec direktor skupine RIKO
Janez Škrabec direktor skupine RIKO

Ribnica – Janez Škrabec, direktor in solastnik Rika, bo danes (28.5.2013) v Moskvi podpisal več kot sto milijonov evrov vredno pogodbo o projektiranju, gradnji in opremi tovarne. To podpisuje s predstavniki družbe Ivanovska manufaktura. Tovarno naj bi zgradili v dveh letih in pol.

Janez Škrabec direktor skupine RIKO

Janez Škrabec direktor skupine RIKO

Tovarno, v kateri bodo predli in tkali tkanine za posebne namene oziroma za zaščitne obleke, ki jih uporabljajo vojska, gasilci in delavci na naftnih ploščadih, bodo zgradili 250 kilometrov iz Moskve, v kraju Ivanov. Investitor je družba Ivanovska manufaktura, ki proizvaja lanene tkanine.

»Pogodba je vredna več kot sto milijonov evrov. Riko bo v sodelovanju s slovenskimi strokovnjaki projektiral tovarno, odgovorni smo tudi za njeno gradnjo in dobavo tehnološke opreme. Prvi predujem od naročnika pričakujemo jeseni, zidati bomo začeli sredi prihodnjega leta,«

je povedal Janez Škrabec.

Gradili bodo Rusi, naši bodo dobavili del opreme

[oglas tip=”125×125″]Tovarna bo imela 40 tisoč kvadratnih metrov pokritih površin. Gradili jo bodo ruski podizvajalci, slovenska podjetja pa si lahko obetajo posel pri opremljanju, predvsem pri dobavi pomožne tehnološke in logistične opreme. Naše družbe bodo lahko sodelovale pri gradnji, dobavi in montaži transportnih sistemov, ventilacije, požarne opreme ter pri logistični opremi. Posli naj bi bili denimo za podjetja, ki so izšla iz nekdanjega sistema IMP, za Klimo Celje in druga.

Vir: finance.si

1 komentar

Komentiraj