Ribnica

Janez Škrabec o Riku v Rusiji

Janez Škrabec direktor skupine RIKO
Janez Škrabec direktor skupine RIKO

Ribnica –  Podjetje Riko je eno največjih slovenskih gospodarskih družb, ki je več kot petdeset let prisotno na trgih Rusije oziroma prejšnje Sovjetske zveze. Po stopinjah nekdanjega velikega Rika, ki je svojo tržno nišo našel na skoraj 200 milijonskem trgu te države, s posli z Rusijo od leta 1993 nadaljuje tudi Riko, ki ga vodi Janez Škrabec.

Janez Škrabec direktor skupine RIKO

Janez Škrabec direktor skupine RIKO

V tem času je njegovo podjetje sodelovalo pri več deset večjih projektov v gradbeništvu, elektro industriji , vodnem gospodarstvu, ekologiji. Riko je na trgu Rusije uspešen in prepoznaven tudi ob tihim gospodarskih sankcijah , ki jih je evropska unija uvedla proti Rusiji zaradi njene vpletenosti v dogodke na vzhodu Ukrajine. Ob nedavnem obisku zunanjega ministra Karla Erjavca v Rusiji je podjetje Riko prišlo do novega posla na tem trgu.

Ne glede na vse, Rusija ostaja rastoče gospodarstvo, medtem ko se Evropska unija v celoti s tem ne more pohvaliti, ocenjuje Škarbec, sicer odličen poznavalec siceršnjih razmer v tem delu sveta. Tudi težave okrog projekta Južni tok, ki so ga začasno ustavili bruseljski birokrati in od katerega si Slovenija obeta veliko, se bo mnenju Škrabca nemara nadaljeval. Povsod tam, kjer se v gospodarske interese vmeša politika, na koncu slednja potegne ta kratko. Tako bo tudi v plinskem sporu med Evropsko uniji in Rusijo.

Janez Škrabec o Riku v Rusiji

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • “Podjetje Riko je eno največjih slovenskih gospodarskih družb, ki je več kot petdeset let prisotno na trgih Rusije oziroma prejšnje Sovjetske zveze. Po stopinjah nekdanjega velikega Rika, ki je svojo tržno nišo našel na skoraj 200 milijonskem trgu te države, s posli z Rusijo od leta 1993 nadaljuje tudi Riko, ki ga vodi Janez Škrabec.”

    Za to trditev manjkajo podatki!

Komentiraj