Ribnica

Ideal (dom JLA) dobiva novo podobo

Ideal - poslikava faseade
Ideal - poslikava faseade

Ribnica – Kmalu bo minilo leto, odkar je država občini Ribnica brezplačno na uporabo prenesla središče Ideal. Ob takratnem uradnem dogodku je župan Jože Levstek obrambnem ministru Alešu Hojsu dejal, da je to sicer najboljše novoletno darilo države občini, a z zadržkom.

Ideal - poslikava fasade

Ideal – poslikava fasade

Lokalna skupnost je namreč postavljena pred težko nalogo, kako stavbo, ki je potrebna celovite obnove, napolniti z vsebino. Z istim vprašanjem se na občini ukvarjajo tudi leto dni po prenosu stavbe. A se vendarle premika. Pred včerajšnjim so člani Ribniškega študentskega kluba na pročelju stavbe nasproti pošte postavili oder in že tretji dan poslikavajo po steni.

Seveda pred tem so se oglasili pri županu in mu razložili, kaj bi radi počeli v tem prazničnem mesecu. Jože Levstek pravi, da je njihovo pobudo, čeprav občina nima o odloka o mestih, kjer bi se lahko izvajale poslikave oziroma pisanje grafitov, sprejel brez oklevanj, a po dogovoru, da mora biti poslikava vizuelno in vsebinsko primerna in ne žaljiva. Študentje bodo akcijo, ki je vredna premisleka, končali do konca tedna. Prav bi bilo, da bi lastniki starejših in po videzu grdih stavb, zlasti v središču Ribnice, sledili primeru občine, in študente nagovorili v nadaljevanje.

Objekt (dom JLA) je že v prejšnji državi ponujal kulturne vsebine, tako naj bi bilo tudi v prihodnje. To so trenutno zgolj želje. Občina je namreč zakopana v druge finančne projekte, tako da obnova za enkrat ni predvidena.

Vir: radiokrka.com [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj