Ribnica

GZ Ribnica bo nadaljnjih 5 let vodil Cveto Marinšek

Cveto Marinšek
Cveto Marinšek

Ribnica – Dvajset delegatov, sicer predstavnikov vseh gasilskih društev iz občin Ribnica in Sodražica, ki so vključena v Gasilsko zvezo Ribnica, so bili na letni skupščini podrobno seznanjeni z delom zveze v letu 2012.

Cveto Marinšek

Cveto Marinšek

Po poročilih, ki sta jih podala predsednik GZ Ribnica Cveto Marinšek in poveljnik GZ Ribnica Janez Puželj, so delegati in gostje, vseh skupaj jih je bilo 60, prisluhnili še ugotovitvam drugih predsednikov zveze, na koncu pa še Nadzornega odbora.

Zveza je kljub nenehnem pomanjkanju denarja, ki še kako kroji strokovno pest gasilstva, uspešno opravila vse svoje naloge. V tem času so veliko pozornost posvetili izobraževanju kadrov ter nakupu potrebne opreme in tehnike za nemoteno delo.

Večkrat je bila izpostavljena velika zahvala in razumevanje občinama Ribnica in Sodražica, ki sorazmerno deležu članstva oziroma društev prispevajo denar v gasilski mošnjiček. Ker je to bila hkrati tudi volilna skupščina, so delegati soglasno Marinšku, ki je bil sicer edini kandidat, zaupali vodenje zveze tudi v naslednjem petletnem obdobju.

Janeza Pužlja, ki še ostaja v vrhu zveze kot podpoveljnik, je na funkciji poveljnik zamenjal Metod Pucelj, večletni predsednik GD Sodražica .

V razpravi po podanih poročilih je Matjaž Virant, član GD Ribnica, dejal, da vsa podjetja gasilcem pridno pošiljajo svoje požarne načrte, kar je sicer skladno z zakonodajo, a nihče izmed njih ne vpraša, koliko bo to  stalo.

Še manj pa je pripravljen gasilcem zagotoviti denar vsaj za nakup oblek, da bi lahko posredovali v primeru bodi ga ne treba. Zato bi morala biti naloga vodstva zveze , da to v prihodnjem mandatu uredi.

Vir: radiokrka.com

2 komentarja

Komentiraj