Ribnica

Gasilski zvezi Ribnica kar šest priznanj

Cveto Marinšek
Cveto Marinšek

Ribnica – V Gasilski zvezi Ribnica so izjemno ponosni na priznanja, ki so jim bila podeljena ob letošnjemu svetovnemu dnevu Civilne zaščite. Prejeli so jih kar šest, in sicer največ doslej.

Cveto Marinšek

Cveto Marinšek

Ne le pri žledu, ki je največ škode povzročil v hribovskih vaseh dežele suhe robe, in poplavah temveč tudi pri vseh drugih dejavnosti kot so stalno izobraževanje in intervencije, so sodelovali člani gasilskih društev iz občin Ribnica in Sodražica, ki sodita v Gasilsko zvezo Ribnica. » V naši zvezi je dvajset društev z okoli tisoč zvestih članov. Vedno so pripravljeni priskočiti na pomoč, kar se je pokazalo še posebej lani. Priznanja so nam zagotovo spodbuda da delo v prihodnje, » je dejal predsednik Gasilske zveze Ribnica Cveto Marinšek.

Bronasto priznanje Civilne zaščite sta prejela Gasilsko društvo Velike Poljane in Gasilsko društvo Sveti Gregor, za sanacijo posledic po žledolomu januarja in februarja lani. Srebrni znak sta prejela Lado Mate, ki na občini Ribnica vodi Civilno zaščito in reševanje, ter Metod Pucelj, poveljnik Gasilske zveze Ribnica. Zlati znak je prejela Gasilska zveza Ribnica za 60 let delovanja, plaketo Civilne zaščite pa je prejelo Gasilsko društvo Ribnica ob svoji 130-letnici, ki jo obeležuje letos.

Cveto Marinšek o delu
Cveto Marinšek o priznanjih

Vir: radiokrka.com

Komentiraj