Ribnica

Gasilci izvedli vajo strmoglavljenja letala

Gasilska vaja: Strmoglavljenje manjšega športnega letala s pilotom in članom posadke
Gasilska vaja: strmoglavljenje letala
Gasilska vaja: Strmoglavljenje manjšega športnega letala s pilotom in članom posadke

Gasilska vaja: strmoglavljenje letala

Dolenja vas – Včeraj, 7.11.2010 okoli 18. ure je na travniku ob lokalni cesti v Lipovec pri Dolenji vasi strmoglavilo manjše športno letalo s pilotom in članom posadke. Ob padcu sta utrpela hujše poškodbe.

Z letališča Novih Lazih pri Kočevski Reki je letalo vzletelo proti Ljubljani, na dolenjevaškem polju ga je močan sunek vetra večkrat zazibal. To je bil vzrok, da je pilot nad izgubil nadzor nad letalom. A se je vseeno izognil padcu na cesto in strnjeno naselje.

Pristanek na zeleno površino je pilota in sopotnika v letalu rešil smrti. Letalo so zajeli ognjeni zublji. Ponesrečenca pa so reševalci še pravočasno rešili. Gasilci so pogasili požar in zavarovali okolico.

K sreči ni šlo za resničen dogodek, ampak za vajo, ki so jo v mesecu varnosti pred požari, ta je potekala prejšnji mesec, pripravili v gasilskem sektorju Dolenja vas. Poleg gasilcev iz Dolenje vasi, Grčaric, Rakitnice, Lipovca in Prigorice, so na vaji sodelovali še člani GD Ribnica, ki ima specializirano operemo za tako posredovanje.

ZVOK: Franc Vidervol, vodja sektorja Dolenj vas o vaji

Vir: radiokrka.com

Komentiraj