Ribnica

FOTO: Skoraj meter snega na Sveti Ani (9.12.2012)

Sveta Ana na Mali gori nad Ribnico (9.12.2012)
Sveta Ana na Mali gori nad Ribnico (9.12.2012)

Ribnica – Zdi se, da so južni predeli Slovenije v zadnjih letih še posebej bogato obdarjeni s snegom. Za tiste, ki niso vešči zimskih razmer v gorah, je to enkratna priložnost, da okusijo čar, ki ga prinaša pohodništvo v zimskih razmerah.

Mala gora nad Ribniško dolino s slikovito cerkvijo svete Ane je privlačna točka za izlet v vseh letnih časih, tako za izkušene hribolazce kot za družine z otroki. Do vrha je speljana označena pešpot iz Ribnice, ki je del Ribniške naravoslovne poti.

Odvisno od izhodišča traja vzpon na Malo goro od 45 minut do ure in pol. Na zahodni strani vrha stoji planinska koča pri sv. Ani na Mali gori, ki je odprta ob sobotah, nedeljah in praznikih skozi vse leto.

Od cerkve sv. Ane se odpre čudovit razgled proti Ribnici in drugim krajem v ribniški dolini, kočevskim hribom, Goteniški gori, pa vse do Snežnika. Ob lepem vremenu pogled seže tudi do Julijskih Alp.

V galeriji fotografij si lahko ogledate nekaj utrinkov izleta na Sv. Ano in Malo goro v trenutnih (zimskih) razmerah, s skoraj metrsko snežno odejo.

FOTO, Luka Zebec (MMC RTV SLO)


Vir: rtvslo.si, Luka Zebec

Komentiraj